Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos, takımın başında sadece bir sezon kalan ve iki kupa kazanan teknik direktör Ergin Ataman ile yolların ayrılmasına dair ilk kez konuştu. Yunan basınına özel açıklamalarda bulunan Giannakopoulos, ayrılığın nedenlerini ve sürecin nasıl geliştiğini anlattı. Açıklamalar, basketbol dünyasında geniş yankı uyandırdı.
Giannakopoulos: "Ataman ile Yolumuz Ayrıldı Ama Takdirim Büyük"
Yunan milyarder iş insanı, Ergin Ataman'ın takıma kattıkları için minnettar olduğunu belirterek, "Ergin Ataman, Panathinaikos'a geldiği günden itibaren büyük bir özveriyle çalıştı. Takımımıza önemli başarılar kazandırdı. Ancak bazı farklılıklar nedeniyle yollarımızı ayırma kararı aldık. Bu kararın kolay olmadığını söylemek isterim." ifadelerini kullandı.
Giannakopoulos, Ataman'ın sözleşmesinin devam ettiğini ancak karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını vurgulayarak, "Ataman ile aramızda herhangi bir düşmanlık yok. Tam aksine, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Gelecekte farklı bir rolde tekrar bir araya gelebiliriz. Basketbol bilgisine ve tecrübesine her zaman saygı duydum." dedi.
Ayrılığın Gerçek Nedeni Ne?
Başkan, ayrılığın asıl nedeninin oyuncu transferleri ve takım içi dinamikler olduğunu ima etti. Özellikle yıldız oyuncu Kendrick Nunn'un sakatlığı ve performansıyla ilgili yaşanan tartışmaların ayrılıkta etkili olduğu biliniyordu. Giannakopoulos, "Teknik direktör ve yönetim arasında her zaman uyum olmayabilir. Önemli olan takımın menfaatidir. Bu noktada bazı kararlar aldık ve bu kararlar doğrultusunda ilerlemek istedik." şeklinde konuştu.
Yunan basınında çıkan haberlerde, Ataman'ın yönetimin transfer politikasına müdahale etmek istediği ve bu durumun Giannakopoulos ile arasında gerginliğe yol açtığı öne sürülmüştü. Başkan bu iddiaları doğrulamasa da, "Herkes kendi işini yapmalı. Teknik direktör sahada, yönetim de kulüp organizasyonunda yetkilidir. Bu denge korunmalıdır." ifadeleriyle dolaylı olarak bu iddialara işaret etti.
Ataman Döneminin Ardından Panathinaikos'un Yeni Dönemi
Ergin Ataman yönetiminde geçen sezon Yunanistan Ligi şampiyonluğu ve Yunanistan Kupası'nı kazanan Panathinaikos, Avrupa'da ise Turkish Airlines EuroLeague'de Final Four oynamış ve yarı finalde elemmişti. Ataman ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına İspanyol çalıştırıcı Txus Vidorreta'nın getirildiği açıklandı.
Vidorreta ile yeni bir sayfa açtıklarını belirten Giannakopoulos, "Kulübümüzün hedefleri büyük. Yeni teknik direktörümüzle birlikte aynı hedefler doğrultusunda ilerleyeceğiz. Takımımıza güveniyorum. Taraftarlarımız da bu yeni dönemin heyecanını yaşıyor." dedi.
Panathinaikos, yeni sezonda kadrosuna önemli takviyeler yaparak iddiasını sürdürmek istiyor. Başkan Giannakopoulos, transfer çalışmalarının sürdüğünü ve birkaç önemli isimle görüşüldüğünü açıkladı. Ayrıca kulübün altyapısına daha fazla yatırım yapılacağının da sinyalini verdi.
Ergin Ataman ise, Panathinaikos'tan ayrıldıktan sonra birçok takımdan teklif aldığını açıklamıştı. Deneyimli teknik adamın yakın zamanda yeni takımını netleştirmesi bekleniyor. Ataman'ın Süper Lig veya başka bir Avrupa devinde görev yapması olası görülüyor.
Bu ayrılık, Yunan basketbolunun gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Panathinaikos'un ikonik başkanı ve Türk teknik adamın yollarının ayrılması, iki ülke arasındaki spor diplomasisinde de yeni bir sayfa açtı. Spor otoriteleri, bu ayrılığın her iki taraf için de yeni başarılar getirmesini temenni ediyor.
Sonuç olarak, Dimitris Giannakopoulos'un açıklamaları, ayrılığın her ne kadar bazı anlaşmazlıklara dayansa da, karşılıklı bir anlayış ve saygı çerçevesinde gerçekleştiğini gösteriyor. Ergin Ataman'ın basketbol kariyeri boyunca elde ettiği başarılar ve karakteristik liderliği, önümüzdeki dönemde hangi takımı çalıştırırsa çalıştırsın üst düzey performans sergileyeceğinin en büyük göstergesi olarak duruyor. Panathinaikos cephesi ise yeni bir sayfa açmanın heyecanı ile yarınlara hazırlanıyor.