Türkiye 18 Yaş Altı Kız Voleybol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk sınavında Finlandiya'ya 3-2 mağlup oldu. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen şampiyonanın açılış maçında genç milliler, rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen setlerde dengeyi koruyamadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşma, voleybolseverlerin nefesini kesen anlara sahne oldu.
Maçın detayları
Milliler, ilk iki seti 25-22 ve 25-20 kazanarak avantaj yakaladı. Ancak Finlandiya üçüncü setten itibaren oyuna ağırlığını koyarak setleri 25-18 ve 25-21 alarak durumu 2-2'ye getirdi. Tie-break setinde iki takım da birbirine üstünlük kuramazken, Finlandiya 15-13'lük skorla seti ve maçı kazandı. Türkiye'de özellikle kaptan Elif Sena Akbulut'un 18 sayısı dikkat çekti. Finlandiya'da ise Emilia Kämppi 22 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.
Maçın ardından görüşler
Maçın ardından millilerin antrenörü, takımın iyi mücadele ettiğini ancak kritik anlarda hatalar yaptıklarını belirtti. "Oyuncularımın performansından gurur duyuyorum. Ancak turnuva henüz bitmedi, önümüzdeki maçlara odaklanmalıyız" dedi. Finlandiya cephesinde ise galibiyetin moral olduğu ifade edildi.
Şampiyona takvimi
Türkiye, gruptaki ikinci maçında yarın ev sahibi Bulgaristan ile karşılaşacak. Ardından sırasıyla Romanya ve Slovakya ile oynayacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Son iki sıradaki takımlar ise klasman maçlarına katılacak.
Kategori analizine yönelik uyarı
Haberin kaynak kategorisi siyaset olarak verilmiş olsa da, içerik tamamen voleybol müsabakasına odaklanmıştır. Bu nedenle makale en uygun kategori olarak 'spor' etiketiyle sunulmuştur.