TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Gebze Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz duruşmada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Gebze Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz duruşmada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz, bugün görülen bir duruşma sırasında aniden rahatsızlandı. Kalp krizi geçiren Uyumaz, 49 yaşında hayatını kaybetti. Olay, Kocaeli Adliyesi'nde büyük üzüntü yarattı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yayınladığı taziye mesajında Uyumaz'ın vefatından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Olay anında müdahale yetersiz kaldı

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz, bir duruşma salonunda görevini icra ederken fenalaştı. Hemen sağlık ekiplerine haber verilirken, savcıya ilk müdahale meslektaşları ve adliye personeli tarafından yapıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm çabasına rağmen Uyumaz kurtarılamadı. Savcının ölümü, adliyede şok etkisi yarattı. Uyumaz'ın daha önce herhangi bir kalp rahatsızlığı bulunmadığı öğrenildi.

Adalet Bakanı'ndan taziye mesajı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Gebze Cumhuriyet Savcımız Sayın Ayhan Uyumaz'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve yargı teşkilatımıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi. Bakanlık yetkilileri de Uyumaz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yargı camiası yasta

Uyumaz'ın vefatı, yargı camiasında büyük üzüntüye neden oldu. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, merhum savcının uzun yıllardır başarıyla görev yaptığı ve meslektaşları tarafından sevilen bir isim olduğu belirtildi. Baro başkanları ve hakim-savcı dernekleri de taziye mesajları yayınladı. Uyumaz'ın cenazesi, yarın Gebze'de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Mesai arkadaşlarından anlamlı veda

Adliye önünde toplanan mesai arkadaşları, Uyumaz için saygı duruşunda bulundu. Gözyaşlarının hakim olduğu törende, savcının yakınları ve sevenleri taziyeleri kabul etti. Gebze Cumhuriyet Başsavcısı, yaptığı kısa konuşmada Uyumaz'ın çalışkanlığına ve adalet sevgisine vurgu yaparak, "Onun gibi bir meslektaşımızı kaybetmenin acısı tarif edilemez. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Kalp krizleri ve yoğun iş temposu

Uyumaz'ın ölümü, adalet çalışanlarının yoğun iş temposu ve stresine dikkat çekti. Türkiye'de yargı mensuplarının ağır iş yükü altında çalıştığı biliniyor. Uzmanlar, özellikle duruşma temposunun ve soruşturma dosyalarının yarattığı stresin kalp sağlığını olumsuz etkileyebildiğini belirtiyor. Adalet Bakanlığı'nın bu tür olayların tekrarlanmaması için sağlık taramalarını artırması bekleniyor.

Ayhan Uyumaz'ın vefatı, yalnızca yargı camiasını değil, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerini derinden etkiledi. Görevi başında hayatını kaybeden bu değerli savcının anısı, adalet arayışında bir simge olarak hatırlanacak. Bu acı olay, ağır iş yükü altında çalışan adalet çalışanlarının sağlık koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Etiketler:
Ayhan Uyumazkalp krizisavcı vefatıGebzeAdalet Bakanı Akın Gürlek

İlgili Haberler

19 Haziran 2026 Okullar Tatil mi? YKS Öncesi Son Durum
Gündem

19 Haziran 2026 Okullar Tatil mi? YKS Öncesi Son Durum

2 dk önce

2026 BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Kayıt takvimi merakla bekleniyor
Gündem

2026 BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Kayıt takvimi merakla bekleniyor

10 dk önce

Arnavutköy'de 204 projeden 153'ü tamamlandı, 51'inde çalışmalar sürüyor
Gündem

Arnavutköy'de 204 projeden 153'ü tamamlandı, 51'inde çalışmalar sürüyor

13 dk önce

Hakkari’de kamyon ile minibüs çarpıştı: Ölü sayısı 3’e yükseldi
Gündem

Hakkari’de kamyon ile minibüs çarpıştı: Ölü sayısı 3’e yükseldi

15 dk önce