TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Gaziosmanpaşa Belediyesi Davasında Karar Bekleniyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Gaziosmanpaşa Belediyesi Davasında Karar Bekleniyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve suç örgütü soruşturmasının ikinci duruşması bugün İstanbul Adliyesi’nde görülüyor. “Aziz İhsan Aktaş suç örgütü” soruşturması kapsamında ayrılan dosyada, tutuklu belediye başkanı Hakan Bahçetepe ve 8 diğer sanık yargılanıyor. Mahkeme, savunmaların tamamlanmasının ardından tutukluluk durumlarına ilişkin ara kararını açıklayacak.

Duruşmada Neler Yaşandı?

Davanın ilk duruşması 8 Nisan’da görülmüş, sanıkların ifadeleri alınmıştı. Bugünkü ikinci duruşmada ise tanık dinlemeleri ve ek delillerin sunulması bekleniyor. Başkan Hakan Bahçetepe, ilk duruşmada suçlamaları reddederek, “Belediye olarak tüm ihaleler şeffaf şekilde yapılmıştır” ifadesini kullanmıştı. Diğer sanıklar arasında belediye eski genel sekreter yardımcıları ve bazı şirket yöneticileri bulunuyor.

Suçlamalar Neler?

İddianameye göre, sanıklar “kamu kurumlarının ihale süreçlerinde usulsüzlük yaparak çıkar sağlama”, “rüşvet alma” ve “suç örgütü kurma ve yönetme” ile suçlanıyor. Özellikle 2019-2023 yılları arasında yapılan bazı ihalelerde, belediye yetkililerinin belirli şirketlere ayrıcalık tanıdığı öne sürülüyor. Soruşturma kapsamında toplam 27 kişi gözaltına alınmış, 9’u tutuklanmıştı.

Siyasi Boyut ve Beklentiler

Gaziosmanpaşa, İstanbul’un CHP’li belediyelerinden biri. Dava, yerel siyasette geniş yankı uyandırmış durumda. CHP İstanbul İl Başkanlığı, süreci yakından takip ettiklerini belirterek, “Hukukun üstünlüğüne güveniyoruz” açıklaması yaptı. Öte yandan, suçlamaların siyasi motivasyonlu olduğunu iddia eden kesimler de bulunuyor. Mahkemenin bugün vereceği ara karar, sanıkların tahliye edilip edilmeyeceğini belirleyecek.

Dava süreci boyunca mahkeme, delillerin toplanması ve tanıkların dinlenmesi için bir süre daha dosyayı incelemeye devam edecek. Kamuoyunun yakından takip ettiği bu dava, belediye yönetimlerinde şeffaflık ve hesap verebilirlik açısından da önemli bir sınav olarak görülüyor.

Etiketler:
Gaziosmanpaşa BelediyesiHakan Bahçetepedavayolsuzluksuç örgütü

İlgili Haberler

CHP'li Bakırlıoğlu'ndan 'Emeklinin Takvimi' hesabı: Maaş üçüncü gün bitiyor
Siyaset

CHP'li Bakırlıoğlu'ndan 'Emeklinin Takvimi' hesabı: Maaş üçüncü gün bitiyor

12 dk önce

Göksu'dan esnafa 'ay yıldızlı' 15 Temmuz daveti
Siyaset

Göksu'dan esnafa 'ay yıldızlı' 15 Temmuz daveti

17 dk önce

Kılıçdaroğlu'nun Tunceli ziyareti: 'Butlan' yönetimi krizi büyüyor
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun Tunceli ziyareti: 'Butlan' yönetimi krizi büyüyor

22 dk önce

Meteoroloji'den Kuzey Bölgelere Kuvvetli Sağanak Uyarısı ve Sıcaklık Düşüşü
Siyaset

Meteoroloji'den Kuzey Bölgelere Kuvvetli Sağanak Uyarısı ve Sıcaklık Düşüşü

47 dk önce