Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kırsal bir bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve orman müdürlüğüne bağlı arazözler sevk edildi. Alevler, havadan helikopterlerin de destek verdiği müdahaleyle yaklaşık bir saatte kontrol altına alındı. Yangında can kaybı yaşanmazken, ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.
Yangına Havadan ve Karadan Müdahale
İslahiye ilçesine bağlı kırsal alanda çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Gaziantep Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin karadan arazözlerle müdahalesi devam ederken, helikopterler havadan su bırakarak yangının ilerleyişini durdurdu. Yaklaşık bir saat süren yoğun çalışma sonucu alevler kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı.
Ekiplerin Hızlı Tepkisi
Yangın ihbarının ardından olay yerine gelen ekipler, yangının yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına sıçramaması için büyük çaba gösterdi. Özellikle rüzgarın etkisiyle hızla yayılma potansiyeli taşıyan yangın, ekiplerin koordineli çalışması sayesinde büyümeden söndürüldü. Gaziantep Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Yangın nedeniyle küçük çaplı maddi hasar oluşurken, bölgedeki yeşil alanlarda ciddi tahribat meydana geldi. Ekipler, olası yeniden alevlenmelere karşı bölgede denetimlerini sürdürüyor. Sıcak hava ve kuraklığın etkili olduğu bu dönemde orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiği vurgulandı.
Son olarak, yetkililer, “Ormanlık alanlarda ateş yakılmamalı, izmaritler dikkatsizce atılmamalıdır. Yangın, çevreye ve ekosisteme büyük zarar vermektedir. Tüm vatandaşlarımızdan orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde uyarılarda bulundu. Yangınla ilgili detaylı bilgi, soğutma çalışmalarının tamamlanmasından sonra yetkililerce paylaşılacak.
Bu haber, Gaziantep'te yaşanan orman yangınının ilk gelişmelerini içermektedir. Yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.