TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Gaziantep FK'da olağanüstü seçimli genel kurul ertelendi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Gaziantep FK'da olağanüstü seçimli genel kurul ertelendi

Gaziantep Futbol Kulübü'nde (Gaziantep FK) bugün yapılması planlanan olağanüstü seçimli genel kurul, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Kulüp binasında gerçekleştirilmesi beklenen toplantı, üye katılımının yetersiz kalması üzerine ileri bir tarihe ertelendi. Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, yeni genel kurul tarihinin en kısa sürede duyurulacağı belirtildi.

Yeterli çoğunluk sağlanamadı

Kulüp tüzüğüne göre olağanüstü genel kurulun yapılabilmesi için üyelerin en az yarısının katılımı gerekiyordu. Ancak bugünkü toplantıda bu sayıya ulaşılamadı. Kaynaklara göre, mevcut yönetim ve muhalif gruplar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle üyelerin bir kısmının toplantıya katılmadığı iddia ediliyor. Gaziantep FK'nın yaşadığı mali zorluklar ve sportif başarısızlıkların da genel kurulun ertelenmesinde etkili olduğu konuşuluyor.

Yeni yönetim arayışı

Olağanüstü genel kurulda mevcut başkan ve yönetim kurulunun istifası ve yeni bir yönetimin seçilmesi bekleniyordu. Ancak erteleme sonrası süreç belirsizliğini koruyor. Kulüp kaynakları, önümüzdeki günlerde yeni bir tarih belirlenerek genel kurulun tekrar yapılacağını ifade ediyor. Gaziantep FK, bu sezon Süper Lig'de zor günler geçiriyor. Takım, ligin alt sıralarında yer alırken mali krizle de boğuşuyor. Kulübün borç yükü ve transfer yasakları, taraftarlar arasında endişe yaratıyor. Olağanüstü genel kurulun ertelenmesi, bu sorunların çözümü için atılması gereken adımların da gecikmesine neden oldu.

Gaziantep FK'da yönetim krizi uzun süredir devam ediyor. Başkan ve yönetim kurulunun istifa çağrılarına rağmen görevde kalması, muhalif grupların tepkisine yol açmıştı. Bugünkü genel kurulun ertelenmesi, taraftar ve kamuoyunda hayal kırıklığı yarattı. Kulübün geleceği için kritik bir dönemeçte alınan bu karar, önümüzdeki günlerde yapılacak yeni genel kurulda netlik kazanacak. Spor camiası, Gaziantep FK'nın bu zorlu süreçten en az hasarla çıkmasını bekliyor.

Etiketler:
Gaziantep FKolağanüstü genel kurulseçimertelendiSüper Lig

İlgili Haberler

PAOK, Teknik Direktör Razvan Lucescu ile Yollarını Ayırdı
Spor

PAOK, Teknik Direktör Razvan Lucescu ile Yollarını Ayırdı

1 dk önce

Allahyar Sayyadmanesh ile 2029'a kadar sözleşme imzalandı
Spor

Allahyar Sayyadmanesh ile 2029'a kadar sözleşme imzalandı

12 dk önce

Manuel Neuer: 2026 Dünya Kupası Son Turnuvam Olacak
Spor

Manuel Neuer: 2026 Dünya Kupası Son Turnuvam Olacak

38 dk önce

Torreira'dan Icardi paylaşımı: Sözleşme görüşmeleri sürüyor
Spor

Torreira'dan Icardi paylaşımı: Sözleşme görüşmeleri sürüyor

52 dk önce