Galatasaray, gelecek sezon 5. kez üst üste Süper Lig şampiyonu olarak kendi rekorunu egale etmeyi ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir grafik çizmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda transfer çalışmalarına hız veren sarı-kırmızılı ekip, Manchester City'nin yıldız oyuncusu için 70 milyon Euro'luk bir bütçe ayırdı. Kulüp kaynaklarından alınan bilgiye göre, 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncunun transferi için görüşmelerin son aşamaya geldiği belirtiliyor.
Transferin Detayları ve Hedefler
Galatasaray yönetimi, teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket ediyor. 10 numara pozisyonuna takviye yaparak hem takımın hücum gücünü artırmak hem de taraftara büyük bir hediye vermek istiyor. Manchester City ile kadroya girmekte zorlanan ve bonservis değeri 70 milyon Euro olarak belirtilen oyuncunun, Galatasaray'a kiralık veya kalıcı transfer olabileceği konuşuluyor. Oyuncunun menajerinin İstanbul'a gelerek son pazarlıkları yapması bekleniyor.
Geçmiş Rekor ve Şampiyonlar Ligi Hedefi
Galatasaray, 1999-2000 sezonunda 4 yıl üst üste şampiyon olarak bir rekora imza atmıştı. Şimdi ise bu rekoru 5 yıla çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de gruptan çıkarak eleme turlarına kalmayı hedefleyen Cimbom, bu transferle orta sahaya kalite katmayı planlıyor. Yıldız oyuncunun Avrupa deneyimi ve yaratıcılığı, takıma önemli katkı sağlayacak.