TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya

Fransa'da sıcak hava dalgası can aldı: Bir haftada 2 binden fazla ölüm

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Fransa'da sıcak hava dalgası can aldı: Bir haftada 2 binden fazla ölüm

Fransa'da haziran ayında etkili olan sıcak hava dalgası, ülke genelinde ölümleri artırdı. Fransız hükümeti, bir haftalık sürede geçmiş yılların ortalamasına kıyasla 2 bini aşkın fazla ölüm kaydedildiğini açıkladı. Yetkililer, özellikle yaşlı ve kronik hastalığı bulunan bireylerin yüksek sıcaklıklardan olumsuz etkilendiğini belirtiyor

Sıcak hava dalgası etkisi

Haziran ayı boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıktığı Fransa'da, sıcak çarpması ve kalp-damar hastalıklarına bağlı ölümlerde ciddi artış yaşandı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 18-24 Haziran tarihleri arasında beklenen ölüm sayısının 2 bin 57 üzerinde can kaybı oldu. Bu oran, normal döneme göre %24'lük bir artışa işaret ediyor. En fazla ölüm, sıcaklığın 40 dereceyi aştığı güney bölgelerinde kaydedildi. Paris ve Lyon gibi büyük şehirlerde de hastane acil servislerine başvurular benzer şekilde arttı.

İklim krizi ve alınan önlemler

Fransa, 2003 yılında yaşanan ve 15 bin kişinin hayatını kaybettiği büyük sıcak hava dalgasından bu yana erken uyarı sistemleri ve kriz yönetim planları geliştirmişti. Ancak bu yılki dalga, iklim krizinin etkilerinin giderek ağırlaştığını gösteriyor. Uzmanlar, küresel ısınma nedeniyle sıcak hava dalgalarının daha sık ve şiddetli yaşandığını, buna karşı altyapı ve sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Hükümet, gelecek dönemde daha kapsamlı bir ısı eylem planı hazırlayacağını duyurdu. Ayrıca yeşil alanların artırılması, binaların yalıtımı ve toplu taşıma gibi uzun vadeli çözümler için çalışmaların hızlandırılması bekleniyor.

Fransa'daki bu durum, iklim krizinin sadece çevresel değil aynı zamanda halk sağlığı açısından da ciddi bir tehdit oluşturduğunu gösteriyor. Ekonomik maliyetlerin yanı sıra, can kaybı boyutunun da her geçen yıl arttığı gerçeği, uluslararası toplumun daha kararlı adımlar atmasını zorunlu kılıyor.

Etiketler:
Fransasıcak hava dalgasıölümiklim krizisağlık

İlgili Haberler

İsrail'in suikast planı ortaya çıktı: ABD müttefikleri uyardı
Dünya

İsrail'in suikast planı ortaya çıktı: ABD müttefikleri uyardı

3 dk önce

İran Ordu Komutanı Hatemi: Hamaney'in İntikamı Alınacak
Dünya

İran Ordu Komutanı Hatemi: Hamaney'in İntikamı Alınacak

11 dk önce

Yedi ülkede kadınlara yönelik organize istismar ağı çökertildi
Dünya

Yedi ülkede kadınlara yönelik organize istismar ağı çökertildi

16 dk önce

DSÖ'den Venezuela Uyarısı: Sağlık Sistemi Çöküşün Eşiğinde
Dünya

DSÖ'den Venezuela Uyarısı: Sağlık Sistemi Çöküşün Eşiğinde

17 dk önce