Fransa, 2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'ndaki ilk maçında Senegal'i 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Paris'teki Stade de France'ta oynanan karşılaşmada Fransa'ya galibiyeti getiren goller, 66 ve 90+6. dakikalarda Kylian Mbappe ile 82. dakikada Bradley Barcola'dan geldi. Fransa, bu sonuçla grup liderliğine yükselirken, Senegal ise turnuvaya mağlubiyetle başlamış oldu.
Maçın Golleri ve Öne Çıkan Anlar
İlk yarısı golsüz sona eren maçta Fransa, ikinci yarıda üstünlüğünü konuşturdu. 66. dakikada Mbappe, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla takımını öne geçirdi. Senegal savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Mbappe, sol ayağıyla fileleri havalandırdı. 82. dakikada ise Bradley Barcola, Mbappe'nin pasında topla buluştu ve düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Maçın son anlarında, 90+6'da Mbappe bir kez daha sahneye çıktı. Hızlı bir kontra atakta ceza sahasına giren Mbappe, meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı. Fransa, maç boyunca %63 topa sahip olma ve 15 şut (8 isabetli) ile etkili bir performans sergiledi. Senegal ise sadece 3 şut atabildi ve hiçbirini kaleye gönderemedi.
Fransa'nın Turnuva Hedefleri
Son şampiyon unvanıyla sahaya çıkan Fransa, bu galibiyetle hedefine emin adımlarla ilerliyor. Mbappe ve Barcola'nın uyumu, hücum hattının ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi. Teknik direktör Didier Deschamps, maç sonrası yaptığı açıklamada takımın ikinci yarıdaki reaksiyonundan memnun olduğunu belirtti. Senegal ise zorlu grupta ikinci maçı için toparlanmayı hedefliyor.