TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Firari Alper Çelik AHBAP soruşturmasında noterde yakalandı: Haluk söyledi ben oynadım

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Firari Alper Çelik AHBAP soruşturmasında noterde yakalandı: Haluk söyledi ben oynadım

AHBAP Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında firari olarak aranan Alper Çelik, noterde işlem yaptığı sırada polis ekiplerince yakalandı. Çelik’in ifadesinde, Haluk Levent’in kendisine maç kuponları yapmasını söylediğini ve söylenen miktarlar kadar para kaybettiklerini belirttiği öğrenildi. Gözaltına alınan Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Noter operasyonu ve ifade süreci

Alper Çelik'in notere gittiği ihbarını alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adrese operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çelik, savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. İddiaya göre Çelik, Haluk Levent ile aralarındaki yazışmaları aktararak, “Bana genellikle ‘Şu maçlara kupon yap’ diye yazıyordu, ben de dediği şekilde oynuyordum. Gerçekten de söylendiği miktarlar kadar para kaybettik” dedi. Savcılık, ifade sonrası Çelik’i tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimlik, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

AHBAP soruşturması ve Haluk Levent'in durumu

Alper Çelik’in yakalanması, AHBAP Derneği’ne yönelik soruşturmada yeni bir aşama olarak değerlendiriliyor. Haluk Levent’in de aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, dernek hesapları üzerinden usulsüz harcamalar yapıldığı, bağış paralarının şahsi hesaplara aktarıldığı ve hayali faturalarla kayıt dışı kazanç sağlandığı öne sürülüyor. Haluk Levent ise tüm suçlamaları reddederek, derneğin şeffaf olduğunu ve her kuruşun hesabının verildiğini savunuyor. Soruşturma kapsamında daha önce 12 kişi tutuklanmış, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Çelik’in ifadesinde yer alan “kupon oynama” iddiası, soruşturmanın seyrini değiştirebilir. Özellikle, dernek kaynaklarının yasa dışı bahis veya benzeri faaliyetlerde kullanılıp kullanılmadığı da merak konusu. Adli kaynaklar, Çelik’in ifadesinin diğer şüphelilerle yüzleştirilmesi ve dijital verilerin incelenmesiyle yeni delillere ulaşılabileceğini belirtiyor.

AHBAP soruşturması, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, derneğin yardım faaliyetleri de sekteye uğramış durumda. Öte yandan, halen firari olan başka şüphelilerin de bulunduğu soruşturmada, Çelik’in yakalanması diğer firarilerin de teslim olmasına yol açabilir. Gelişmeleri yakından takip eden hukukçular, dosyanın kapsamının genişleyebileceğini, özellikle dernek çalışanları ve bağışçılar arasındaki ilişkilerin mercek altına alınacağını ifade ediyor.

Etiketler:
ahbapalper çelikhaluk leventsoruşturmatutuklama

İlgili Haberler

Ahbap soruşturmasında Oğuzhan Uğur'un para trafiği mercek altında
Gündem

Ahbap soruşturmasında Oğuzhan Uğur'un para trafiği mercek altında

16 dk önce

Oğuzhan Uğur ifadesinde Haluk Levent dışındaki Ahbap yöneticilerini tanımadığını söyledi
Gündem

Oğuzhan Uğur ifadesinde Haluk Levent dışındaki Ahbap yöneticilerini tanımadığını söyledi

16 dk önce

Oğuzhan Uğur ifadede: 'Paraların nerede kullanıldığını bilmiyorum
Gündem

Oğuzhan Uğur ifadede: 'Paraların nerede kullanıldığını bilmiyorum

21 dk önce

Ahbap'ta çek skandalı: Eski saymanın ifadesinde çarpıcı iddialar
Gündem

Ahbap'ta çek skandalı: Eski saymanın ifadesinde çarpıcı iddialar

21 dk önce