Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yola çıkarak Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde uluslararası katılımcılarla bir araya gelen Filistin Konvoyu, Türkiye etabında 6 Ağustos Perşembe günü Kahramanmaraş ve Gaziantep'te düzenlenecek programlarla yolculuğunu sürdürecek. Konvoy, Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşlarla bir araya gelecek.
Program Detayları
Konvoyun Kahramanmaraş programı, yerel saatle 14.00'te şehir meydanında yapılacak basın açıklaması ve halk buluşmasıyla başlayacak. Ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Gaziantep'te ise akşam saatlerinde düzenlenecek etkinlikte katılımcılar, Filistin'deki insani durumu anlatan konuşmalar yapacak ve dayanışma mesajları iletecek. Her iki şehirde de stantlar kurularak, Filistin'e yönelik yardım kampanyaları hakkında bilgilendirme yapılacağı belirtildi. Organizatörler, tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.
Konvoyun Güzergahı ve Temsilciler
Filistin Konvoyu, Avrupa'nın Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerinden başlayan araç kervanından oluşuyor. Bosna Hersek'teki Srebrenitsa'da düzenlenen programda, soykırım kurbanları anıldı ve Filistin'e destek mesajları verildi. Konvoya, farklı sivil toplum kuruluşlarından aktivistler, insani yardım gönüllüleri ve din adamları katılıyor. Türkiye etabında konvoya yerel sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de destek vermesi bekleniyor. Konvoyun, İstanbul, Ankara ve Konya gibi büyükşehirlerde de programlar düzenleyerek halkla buluşması öngörülüyor.
Türkiye ve Filistin Dayanışmasının Önemi
Bu tür konvoylar, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteğin somut göstergesi olarak değerlendiriliyor. Türkiye, geçmişte de çeşitli insani yardım tırları ve konvoylarıyla Gazze'ye destek olmuştu. Filistin Konvoyu'nun düzenlenmesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek ve insani yardımların ulaştırılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor. Etkinliklerin, toplumun farklı kesimlerinde Filistin bilincinin artırılmasına ve dayanışmanın güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yapılacak buluşmalar, konvoyun Türkiye etabının ilk durakları olacak. Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, vatandaşların yoğun ilgi göstermesi durumunda programların genişletileceği ifade edildi. Konvoyun, 15 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek büyük bir mitingle son bulması planlanıyor.