TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Yaşam

FIFA Dünya Kupası’na özel lezzet şöleni: FritoLay’den ülke mutfaklarına saygı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
FIFA Dünya Kupası’na özel lezzet şöleni: FritoLay’den ülke mutfaklarına saygı

2026 FIFA Dünya Kupası'nın resmi yiyecek sponsoru FritoLay, turnuvanın ev sahibi ülkeleri olan Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın geleneksel mutfaklarından esinlenen özel bir atıştırmalık serisi piyasaya sürdü. Şirket, taraftarların stadyumlarda ve evlerinde maç keyfini bu özel lezzetlerle taçlandırmasını hedefliyor.

Ülke mutfaklarından ilham alan özel tatlar

FritoLay’in yeni ürün serisi, ev sahibi ülkelerin simge yemeklerini modern atıştırmalık formlarına taşıyor. Meksika mutfağından esinlenen ürünlerde jalapeño, avokado ve limon aromaları öne çıkarken; ABD’ye özel lezzetler arasında barbekü soslu cipsler ve peynirli atıştırmalıklar bulunuyor. Kanada’yı temsilen ise akçaağaç şurubu ve pastırma tadında ürünler geliştirildi. Şirket, bu lezzetlerin Dünya Kupası süresince sınırlı sayıda satışa sunulacağını duyurdu.

Stadyumlarda ve marketlerde yer alacak

FritoLay yetkilileri, ürünlerin hem turnuva stadyumlarında hem de üç ülkedeki büyük market zincirlerinde bulunabileceğini belirtti. Şirket, taraftarların maç öncesi ve devre arasında bu atıştırmalıkları deneyimlemesini umuyor. Ayrıca her bir lezzetin ambalajında, ilham alınan yemeğin kısa bir tanıtımına yer verilecek. Bu sayede taraftarların ev sahibi ülkelerin mutfak kültürünü keşfetmesi amaçlanıyor.

Küresel bir gıda trendi

Bu girişim, büyük spor organizasyonlarının yerel lezzetleri küresel ölçekte tanıtmasının son örneği. Benzer iş birlikleri geçmişte Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Futbol Şampiyonaları’nda da görülmüştü. Uluslararası piyasada atıştırmalık sektörünün büyüklüğü göz önüne alındığında, FritoLay’in bu hamlesinin hem marka bilinirliğini artırması hem de ev sahibi ülkelerin turizm potansiyeline katkı sağlaması bekleniyor. Gıda uzmanları, spor ve yemek kültürünün bu şekilde birleşmesinin taraftarlar için unutulmaz bir deneyim yarattığını ifade ediyor.

Etiketler:
FIFA Dünya KupasıFritoLaylezzet şöleniatıştırmalık2026MeksikaKanadaABD

İlgili Haberler

Yaz kış sofraların baş tacı: Lokum gibi zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi
Yaşam

Yaz kış sofraların baş tacı: Lokum gibi zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi

3 dk önce

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote: Nefis Sosuyla Tepsi Sıyırtan Tarif
Yaşam

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote: Nefis Sosuyla Tepsi Sıyırtan Tarif

13 dk önce

Viyana Senfoni ile yükselen festival, fadoya veda etti
Yaşam

Viyana Senfoni ile yükselen festival, fadoya veda etti

38 dk önce

Fuat Saka'nın 'Göç Senfonisi' Bodrum ve Datça'da Çalacak
Yaşam

Fuat Saka'nın 'Göç Senfonisi' Bodrum ve Datça'da Çalacak

49 dk önce