Fenerbahçe, Aston Villa'da forma giyen İngiliz golcü Ollie Watkins ile görüşmelere başladı. Sarı-lacivertli yönetim, 30 yaşındaki santrforu kadrosuna katmak için harekete geçti. Watkins'in menajeriyle yapılan ilk temasın olumlu geçtiği öğrenilirken, oyuncuya 3 yıllık sözleşme ve yıllık 10 milyon Euro maaş teklif edilmesi planlanıyor. Transferin bu hafta içinde netlik kazanması bekleniyor.
Watkins'in Kariyeri ve Performansı
Ollie Watkins, 2017 yılında Brentford'a transfer olduktan sonra dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 2020 yılında Aston Villa'ya katılan İngiliz forvet, Premier Lig'de gösterdiği performansla tanınıyor. Geçtiğimiz sezon 42 maçta 19 gol ve 13 asist kaydeden Watkins, hem golcü hem de asistçi kimliğiyle öne çıkıyor. Fenerbahçe'nin hücum hattına önemli bir katkı sağlaması beklenen oyuncunun, Süper Lig'de de benzer bir başarı göstereceği düşünülüyor.
Transfer Detayları
Fenerbahçe yönetimi, Watkins'in transferi için Aston Villa ile pazarlıklara başladı. İngiliz kulübünün bonservis bedeli olarak 30 milyon Euro civarında bir rakam talep ettiği iddia ediliyor. Ancak sarı-lacivertliler, takas ve bonuslarla bu bedeli aşağı çekmeye çalışıyor. Oyuncuya önerilecek 10 milyon Euro'luk yıllık maaş, takımın en yüksek ücretli futbolcusu olmasını sağlayacak. Fenerbahçe, transferin tamamlanması halinde Watkins'i UEFA Avrupa Konferans Ligi kadrosuna dahil etmeyi planlıyor.
Fenerbahçe'nin Hücum Planları
Teknik direktör İsmail Kartal, önümüzdeki sezon için güçlü bir hücum hattı kurmayı hedefliyor. Michy Batshuayi ve Edin Dzeko gibi isimlerin yanına Watkins gibi bir golcünün eklenmesi, takımın skor yükünü dağıtacak. Ayrıca Watkins'in sağ kanat veya forvet arkası gibi bölgelerde de oynayabilmesi, Kartal'a taktiksel esneklik kazandıracak. Fenerbahçe'de şampiyonluk parolasıyla yapılan transferlerde, Watkins'in kilit bir rol oynaması bekleniyor.
Transferin gerçekleşmesi durumunda, Fenerbahçe taraftarlarının da büyük bir heyecan yaşayacağı öngörülüyor. Watkins, Premier Lig'deki deneyimi ve bitiriciliğiyle Süper Lig'in en önemli forvetlerinden biri olabilir. Ancak bonservis bedelinin yüksekliği ve maaşının takım içi dengeyi etkileyebileceği endişesi de bulunuyor. Yine de Fenerbahçe'nin bu transferi bitirmek için kararlı olduğu görülüyor.