Fenerbahçe Beko, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Anadolu Efes'i 73-72 yendi. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli ekip, son saniyede Scottie Wilbekin'in basketiyle galibiyete ulaştı. Bu sonuçla seriyi 2-0 yapan Fenerbahçe Beko, finale yükselmek için bir galibiyet daha almayı hedefliyor.
Maçın Özeti
Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, ilk periyotu 21-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte savunmasını sertleştiren Anadolu Efes, farkı kapatarak devreyi 37-36 üstün kapattı. Üçüncü periyotta iki takım da karşılıklı basketler bulurken, son bölüme 58-56 Fenerbahçe Beko'nun avantajıyla girildi. Son çeyrek büyük çekişmeye sahne oldu. Kalan 3 dakikada 65-65 beraberlik yaşanırken, kritik anlarda Fenerbahçe Beko'nun tecrübeli oyuncuları devreye girdi. Maçın bitimine 12 saniye kala Anadolu Efes 72-71 öndeydi. Ancak Scottie Wilbekin, topu alarak son saniyede kullandığı şutla takımını 73-72 galibiyete taşıdı.
- Fenerbahçe Beko: Scottie Wilbekin 18 sayı, 4 asist; Nando de Colo 14 sayı; Jan Vesely 12 sayı; Ahmet Düverioğlu 10 sayı.
- Anadolu Efes: Vasilije Micic 16 sayı, 5 asist; Shane Larkin 14 sayı; Bryant Dunston 12 sayı; Adrien Moerman 10 sayı.
Serinin Durumu
Serinin üçüncü maçı 30 Mayıs Perşembe günü Anadolu Efes'in ev sahibi olduğu Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. Fenerbahçe Beko, eğer bu maçı da kazanırsa finale yükselir. Anadolu Efes ise seriyi eşitlemek için saha avantajını kullanmayı hedefliyor. İki takım arasındaki rekabet, son yılların en çekişmeli anlarına sahne oluyor. Geçen sezon da finalde karşılaşan ekiplerden Anadolu Efes şampiyonluğa ulaşmıştı.
Basketbol otoriteleri, Fenerbahçe Beko'nun deneyimli kadrosunun kritik anlarda öne çıktığını vurguluyor. Anadolu Efes'in ise hücumda Micic ve Larkin'e bağımlı kalması dezavantaj yarattı. Öte yandan, iki takımın da savunma ritmini bulması serinin kalan maçlarına damga vuracak gibi görünüyor.