TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Depremde 35 kişiyi öldüren Ezgi Apartmanı davası ertelendi: Personele suç duyurusu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Depremde 35 kişiyi öldüren Ezgi Apartmanı davası ertelendi: Personele suç duyurusu

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ezgi Apartmanı'na ilişkin davanın üçüncü duruşması, tutuklu sanıkların adliyeye geç getirilmesi nedeniyle gergin geçti. Mahkeme, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 10 Eylül'e erteledi. Ayrıca, sanıkları zamanında getirmeyen adliye personeli hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Duruşmada yaşanan gecikme ve suç duyurusu

Duruşma öncesinde, tutuklu sanıkların cezaevinden adliyeye nakli sırasında yaşanan aksaklık nedeniyle sanıklar duruşma salonuna geç getirildi. Bu durum, mağdur ailelerin ve avukatların tepkisine yol açtı. Mahkeme Başkanı, gecikmeye ilişkin yaptığı açıklamada, 'Adliye personelinin ihmali söz konusudur. Bu nedenle ilgili personel hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir' ifadelerini kullandı. Gecikme nedeniyle duruşma yaklaşık 2 saat geç başladı.

Davanın seyri ve sanıkların savunmaları

Duruşmada, tutuklu sanıklar müteahhit Fikret Kaya, mimar Bekir Yıldız ve inşaat sorumlusu Mehmet Can'ın ifadeleri alındı. Sanıklar, binanın yapımında herhangi bir kusur olmadığını, depremin şiddetinin beklenenin üzerinde olduğunu öne sürdü. Ancak bilirkişi raporu, binada beton kalitesinin düşük olduğu ve donatı eksikliği bulunduğunu ortaya koydu. Mağdur ailelerin avukatı Ayşe Demir, 'Sanıkların suçu inkar etmesi kabul edilemez. Bilirkişi raporu açıkça kusur olduğunu gösteriyor' dedi. Mahkeme, sanıklara esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verdi ve duruşmayı 10 Eylül'e erteledi.

Deprem sonrası hukuki süreç

Ezgi Apartmanı, 6 Şubat 2023'teki depremde 'pancake' şeklinde yıkılarak 35 kişinin ölümüne neden olmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında üç kişi tutuklanmıştı. Dava, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan görülüyor. Depremde yıkılan binalarla ilgili açılan davaların sayısı 200'ü aşarken, birçok dava henüz sonuçlanmış değil. Uzmanlar, bu davaların Türkiye'deki yapı denetim sisteminin sorgulanmasına yol açtığını belirtiyor. Deprem sonrası yapılan incelemelerde, Ezgi Apartmanı'nın imar affından yararlandığı ve ruhsatsız kat çıkıldığı tespit edilmişti.

Etiketler:
Ezgi Apartmanıdeprem davasıKahramanmaraşsuç duyurusututuklu sanık

İlgili Haberler

Muğla merkezli 3 ilde terör operasyonu: 17 gözaltı
Siyaset

Muğla merkezli 3 ilde terör operasyonu: 17 gözaltı

2 dk önce

NATO Zirvesi Savunma Sanayii Forumu ile Ankara'da Başladı
Siyaset

NATO Zirvesi Savunma Sanayii Forumu ile Ankara'da Başladı

3 dk önce

Tanju Özcan'ın yargılandığı Bolu Belediyesi davasında ilk duruşma sürüyor
Siyaset

Tanju Özcan'ın yargılandığı Bolu Belediyesi davasında ilk duruşma sürüyor

4 dk önce

Erol Önderoğlu, RSF Türkiye Temsilciliği Görevini Bırakıyor
Siyaset

Erol Önderoğlu, RSF Türkiye Temsilciliği Görevini Bırakıyor

4 dk önce