FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde şehit düşen Muhsin Kiremitçi'nin babası Hüseyin Kiremitçi, yaşadığı acıyı ve vatan sevgisini anlattı. 50 yaşındaki baba, oğlunun şehadetiyle gurur duyduğunu belirterek, "Muhsin'im şehit oldu ama vatanımızı da o hainlere bırakmadık" dedi.
Acılı baba Hüseyin Kiremitçi: Oğlumla gurur duyuyorum
Hüseyin Kiremitçi, SABAH gazetesine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi oğlunun eline silah alıp sokağa çıktığını ve darbecilere karşı direndiğini anlattı. Oğlunun şehadet haberini aldığında büyük bir acı yaşadığını ancak vatanın kurtulmasının bu acıyı hafiflettiğini söyledi. "Oğlum sadece benim değil, tüm milletin evladıydı. Onun sayesinde bu vatan bölünmedi" ifadelerini kullandı.
Muhsin Kiremitçi kimdir?
25 yaşındaki Muhsin Kiremitçi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da sokaklara çıkarak darbecilere karşı koyan kahramanlardan biriydi. Özel harekat polisi olan Kiremitçi, darbeciler tarafından şehit edildi. Şehadetinden sonra adı birçok yerde yaşatılmaya başlandı. Babası Hüseyin Kiremitçi, oğlunun mezarını her gün ziyaret ettiğini ve dua ettiğini söyledi.
Hüseyin Kiremitçi, oğlunun şehadetinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen acısının tazeliğini koruduğunu ancak vatan için can vermenin en büyük onur olduğunu dile getirdi. "Her ebeveyn evladının sağ olmasını ister ama vatan söz konusu olduğunda şehadet mertebesi en yüce makamdır" dedi.
Darbe girişimi sırasında Türkiye genelinde 251 kişi şehit oldu, binlercesi yaralandı. Muhsin Kiremitçi de bu şehitler arasında yer alıyor. Babası Hüseyin Kiremitçi, oğlunun hatırasını yaşatmak için dernek çalışmalarına katıldığını ve gençlere vatan sevgisini aşılamaya çalıştığını belirtti.
Muhsin Kiremitçi'nin annesi ise oğlunun kaybıyla zor günler geçirdiğini ancak Allah'a şükrettiğini söyledi. Aile, şehadetin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Olayın ardından FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davalar devam ederken, şehit aileleri adalet arayışını sürdürüyor. Hüseyin Kiremitçi, oğlunun kanının yerde kalmadığını ve tüm darbecilerin cezalarını bulması gerektiğini vurguladı.
Türkiye'de her yıl 15 Temmuz'da Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılan darbe girişimi, milletin iradesine sahip çıkmasıyla püskürtülmüştü. Şehitler, her yıl törenlerle anılıyor. Hüseyin Kiremitçi, bu törenlere katılarak oğlunun ve diğer şehitlerin ruhuna dua ediyor.