TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

EuroCup'ta üç Türk takımına 5 yıllık lisans

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
EuroCup'ta üç Türk takımına 5 yıllık lisans

EuroCup'ta 2026-27 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere dört Türk takımının katılım durumu netleşti. Açıklanan listeye göre Beşiktaş GAİN, Bahçeşehir Koleji ve Türk Telekom 5 yıllık lisans sahibi olurken, TOFAŞ 1 yıllık katılım hakkı elde etti. Bu karar, Türk basketbolunda Avrupa arenasında süreklilik ve deneyim açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Lisans dağıtımının detayları

EuroCup yönetimi, önümüzdeki sezonlardan itibaren takımların lisans sürelerini kademeli olarak artırma kararı aldı. Bu kapsamda Beşiktaş GAİN, Bahçeşehir Koleji ve Türk Telekom, 5 yıl boyunca turnuvada yer alma garantisi kazandı. Bu durum, özellikle altyapı yatırımları ve uzun vadeli planlama yapacak kulüpler için büyük avantaj sağlıyor. TOFAŞ ise 1 yıllık lisansla turnuvada mücadele edecek. Bu durum, Bursa temsilcisinin her sezon performansına göre yeniden değerlendirileceği anlamına geliyor.

Takımların Avrupa'daki yeri

Türk takımları, son yıllarda EuroCup'ta önemli başarılara imza attı. Beşiktaş, geçtiğimiz sezonlarda çeyrek finale yükselirken, Bahçeşehir Koleji grup aşamasını geçmeyi başardı. Türk Telekom ise düzenli olarak play-off mücadelesi veriyor. TOFAŞ ise genç kadrosuyla dikkat çekiyor ve deneyim kazanmak için bu platformu kullanmayı hedefliyor. Uzun vadeli lisanslar, Türk basketbolunun Avrupa'da daha rekabetçi olmasına katkı sağlayacak.

EuroCup'taki bu düzenleme, Türk kulüplerinin mali ve sportif planlamalarını daha sağlıklı yapmalarına olanak tanıyacak. Ayrıca oyuncu transfer stratejileri ve altyapı gelişimi için de istikrarlı bir zemin oluşturacak. Önümüzdeki sezonlarda Türk takımlarının EuroCup'taki performansı, bu lisans düzenlemesinin ne kadar verimli olduğunu gösterecek.

Türk basketbolunun Avrupa'daki temsil gücü açısından bu adım, sportif ve ticari sürdürülebilirliği artırmaya yönelik bir hamle olarak yorumlanabilir. Takımların 5 yıllık lisans alması, onlara daha uzun vadeli projeler yapma imkanı sunarken, 1 yıllık lisansla yetinen TOFAŞ'ın ise her sezon kendini kanıtlama gerekliliği bulunuyor. Bu durum, rekabetçi bir yapının korunmasına da yardımcı oluyor.

Etiketler:
EuroCupBeşiktaşBahçeşehir KolejiTürk TelekomTOFAŞbasketbol lisans

İlgili Haberler

Beşiktaş, Şilili yıldız Feuchtmann'ı kadrosuna kattı
Spor

Beşiktaş, Şilili yıldız Feuchtmann'ı kadrosuna kattı

1 dk önce

Tofaş, Amerikalı guard Bryce Jones'u kadrosuna kattı
Spor

Tofaş, Amerikalı guard Bryce Jones'u kadrosuna kattı

2 dk önce

Ziraat Bankkart, Ahmet Tümer'i kadrosuna kattı
Spor

Ziraat Bankkart, Ahmet Tümer'i kadrosuna kattı

2 dk önce

Southampton'dan Elias Jelert'e veda: Galatasaraylı futbolcunun dönüşü netleşmedi
Spor

Southampton'dan Elias Jelert'e veda: Galatasaraylı futbolcunun dönüşü netleşmedi

9 dk önce