Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Emek Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkında, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından insanlık dışı bir eylem gerçekleştirildi. Parktaki kaydıraklara ve diğer oyun gruplarına bidonlarla yanık yağ dökülmesi sonucu oyun alanı kullanılamaz hale geldi. Olayı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine belediye ekipleri bölgeye sevk edildi.
Belediye ekipleri temizlik yaptı
Ekipler, parka gelerek kaydıraklar ve diğer yüzeylerdeki yanık yağı temizlemek için çalışma başlattı. Yoğun kimyasal temizlik maddeleri kullanan ekipler, parkı yeniden kullanılabilir hale getirmek için yaklaşık 3 saat çalıştı. Temizliğin ardından parkın eski haline döndüğü belirtildi. Olayla ilgili güvenlik kameralarının incelendiği ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
Muhtar Sibel Akın'dan tepki
Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akın, yaşanan duruma büyük tepki gösterdi. Akın, "Ne kadar vicdansız insanlar var. Çocukların oynadığı yere yanık yağ dökmek akıl alır gibi değil. Bu bir insanlık suçudur. İnşallah failler en kısa sürede bulunur ve gereken cezayı alırlar" dedi. Muhtar, ayrıca bu tür olayların önlenmesi için parklara güvenlik kamerası konulması çağrısında bulundu.
Olay, mahalle sakinleri arasında da büyük infial yarattı. Çocuklarını parka götüren aileler, saldırıyı kınadı ve yetkililerden daha sıkı önlem alınmasını istedi. Bir vatandaş, "Çocuklarımı güvenle parka gönderemez hale geldik. Bu tür olayların artmaması için caydırıcı cezalar verilmeli" ifadelerini kullandı.
Benzer olaylar artıyor
Türkiye genelinde son yıllarda çocuk parklarına yönelik vandalizm olaylarında artış yaşanıyor. Uzmanlar, bu tür eylemlerin çocukların psikolojisini olumsuz etkilediğini ve toplumsal duyarsızlığın göstergesi olduğunu belirtiyor. Eskişehir'deki bu son olay da, kentteki çocuk parklarının daha iyi korunması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.
Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerini inceliyor. Şüphelilerin yakalanması halinde adli işlem başlatılacağı bildirildi.
Çocuk parkına yapılan bu saldırı, toplum olarak hepimizi derinden üzmüştür. Çocukların güvenli oyun alanlarına erişimi en temel haklarındandır. Bu tür çirkin eylemlerin önlenmesi için hem bireysel duyarlılık hem de belediyelerin daha etkin güvenlik önlemleri alması elzemdir. Umarız failler bir an önce adalet önüne çıkarılır ve benzer olayların yaşanmaması için gerekli adımlar atılır.