Erzincan merkez Barbaros Mahallesi'nde gece saat 00.30 sıralarında meydana gelen kan donduran olayda, 66 yaşındaki B.K., eski eşi 42 yaşındaki S.K. ile yanında bulunan 32 yaşındaki U.B.'yi bir apartman dairesinde pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede S.K. ve U.B.'nin hayatını kaybettiği belirlendi. B.K. olay sonrası kaçarken polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.
Olay anı ve soruşturma
Edinilen bilgiye göre, B.K. bir süredir eski eşi S.K.'yi takip ediyordu. Olay günü S.K. ve U.B.'nin birlikte olduğunu öğrenen B.K., yanına pompalı tüfeğini alarak adrese gitti. Kapıyı çalan B.K., içeri girdikten sonra tartışma yaşadığı S.K. ve U.B.'ye ateş etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, B.K.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Olay yeri inceleme ekipleri dairede detaylı çalışma yaparken, cumhuriyet savcısı da incelemelerde bulundu. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Cinayetin arka planı
B.K. ve S.K.'nin 3 yıl önce boşandığı, ancak B.K.'nin eski eşini rahat bırakmadığı iddia ediliyor. Komşular, B.K.'nin sık sık S.K.'yi rahatsız ettiğini, hatta daha önce de tehditler savurduğunu belirtti. Olayda hayatını kaybeden U.B.'nin ise S.K.'nin arkadaşı olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Bu tür aile içi şiddet olaylarının önlenmesi için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiği bir kez daha gündeme geldi.