A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2027 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri öncesi düzenlenen medya gününde önemli açıklamalarda bulundu. Ataman, takımının Avrupa'da en iyi takım olarak gösterildiğini ancak bu unvanın sahada korunması gerektiğini vurguladı. Medya günü, İstanbul'da gerçekleştirilen bir etkinlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Ataman, elemelerdeki hedeflerini ve takımın durumunu değerlendirdi.
Hedef FIBA Dünya Kupası
Ergin Ataman, 2027 FIBA Dünya Kupası'na katılmak için mücadele edeceklerini belirterek, "Avrupa'nın en iyi takımı olarak gösteriliyoruz. Bu, bize karşı bir beklenti oluşturuyor. Ancak sahada bunu kanıtlamak zorundayız. Oyuncularımızın kalitesi ve takım ruhuyla bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi. Ataman, elemelerdeki rakiplerinin güçlü olduğunu ancak kendilerinin de hazır olduğunu ifade etti. Takımın genç ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirten Ataman, tecrübeli oyuncuların da katkısıyla başarılı bir süreç geçireceklerini söyledi.
Oyuncu Performansı ve Takım Ruhu
Medya gününde oyuncu performansına da değinen Ataman, "Her oyuncumuzun potansiyelini en üst düzeye çıkarması için çalışıyoruz. Takım ruhu bizim için çok önemli. Birlikte hareket eden bir ekip olarak sahada üstünlük kuracağız" dedi. Ataman, özellikle genç oyuncuların gelişiminden memnun olduğunu belirterek, onların gelecekte milli takıma büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Avrupa'da Türk Basketbolunun Yeri
Türk basketbolunun Avrupa'daki konumunu değerlendiren Ataman, son yıllarda elde edilen başarılarla dikkat çektiklerini söyledi. "Türk basketbolu, Avrupa'da saygın bir yere sahip. Kulüp düzeyinde kazandığımız başarılar, milli takıma da yansıyor. Ancak bu ivmeyi korumak için sürekli çalışmak zorundayız" dedi. Ataman, genç yeteneklerin yetişmesi için altyapıya önem verdiklerini ve bu alanda yatırımların süreceğini ifade etti.
Eleme maçları öncesinde takımın motivasyonunun yüksek olduğunu belirten Ataman, taraftarların desteğinin önemine değindi. "Taraftarlarımızın bize olan inancı, sahada daha güçlü olmamızı sağlıyor. Onların desteğiyle başaracağız" dedi. Ataman, sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzde zorlu bir süreç var ama bu takımın her şeyi başarabilecek gücü var. Avrupa'nın en iyisi olmak için elimizden geleni yapacağız."
Ergin Ataman'ın bu açıklamaları, basketbol kamuoyunda heyecan yarattı. 2027 FIBA Dünya Kupası eleme süreci uzun ve yorucu olsa da Türk milli takımı, iddialı kadrosuyla dikkat çekiyor. Önümüzdeki maçlarda takımın performansı merakla bekleniyor.