TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Erdoğan: Selimiye Camii restore edilerek ibadete açıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Erdoğan: Selimiye Camii restore edilerek ibadete açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selimiye Camii Şerifi'nin restorasyon sonrası yeniden ibadete açılışı ile toplu açılış ve anahtar teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Edirne'de düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camii'nin aslına uygun şekilde restore edildiğini vurguladı. Restorasyon çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı, caminin ibadete açılmasının Edirne ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

Restorasyon detayları

Selimiye Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında, minarelerin onarımı, kubbenin güçlendirilmesi ve iç mekan temizliği gerçekleştirildi. Tarihi yapının özgün dokusuna zarar verilmemesine özen gösterildi. Erdoğan, çalışmalarda emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti. Ayrıca, restorasyonun tamamlanmasıyla caminin turizme de daha fazla katkı sağlaması hedefleniyor.

Toplu açılış töreni

Törende, Selimiye Camii'nin yanı sıra Edirne'de tamamlanan çeşitli projelerin de açılışı yapıldı. Anahtar teslim töreninde konuşan Erdoğan, belediyeler ve devlet kurumları tarafından hayata geçirilen yatırımların şehre değer kattığını ifade etti. Cumhurbaşkanı, 'Edirne'mize kazandırılan her eser, medeniyetimize yapılmış bir katkıdır' dedi. Toplu açılış kapsamında yol, okul ve sağlık tesisi gibi altyapı projeleri de hizmete girdi.

Bağlam ve değerlendirme

Selimiye Camii, 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmış ve 2016 yılında da restorasyona girmişti. Yapılan çalışmalar, caminin depreme karşı dayanıklılığını artırırken, estetik bütünlüğünü de korumayı amaçladı. Bu tür restorasyonlar, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca ibadete açılması, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini canlı tutacak. Restorasyon sürecinde karşılaşılan zorluklar ve bütçe aşımları ise zaman zaman kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. Ancak yetkililer, caminin özgün haline sadık kalındığını ve çalışmaların planlanan sürede tamamlandığını belirtti.

Etiketler:
selimiye camiirestorasyonerdoganibadet açılışıedirne

İlgili Haberler

İçişleri Bakanlığı'ndan 15 il için sarı kodlu uyarı
Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan 15 il için sarı kodlu uyarı

11 dk önce

MSB'den Akhisar'a jet üssü taşıma iddiasına yalanlama
Gündem

MSB'den Akhisar'a jet üssü taşıma iddiasına yalanlama

12 dk önce

Bakan Tekin'den LGS sessizlik çağrısı: Sınav ortamı korunmalı
Gündem

Bakan Tekin'den LGS sessizlik çağrısı: Sınav ortamı korunmalı

14 dk önce

CHP'de Tanju Özcan ve Ahmet Serkan Tuncer disipline sevk edildi
Gündem

CHP'de Tanju Özcan ve Ahmet Serkan Tuncer disipline sevk edildi

17 dk önce