TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Erdoğan, Liberya Cumhurbaşkanı Boakai ile bir araya geldi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Erdoğan, Liberya Cumhurbaşkanı Boakai ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Liberya Cumhurbaşkanı Joseph Nyumah Boakai ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Liberya arasındaki ikili ilişkiler, ticaret hacminin artırılması, yatırım fırsatları ve bölgesel iş birliği konuları ele alındı. Erdoğan, görüşmede Liberya'nın kalkınma çabalarına destek verileceğini belirterek, iki ülke arasındaki dostane bağların güçlenerek devam ettiğini vurguladı.

İkili ilişkilerde yeni adımlar

Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, ticaret ve yatırım iş birliğinin derinleştirilmesi oldu. Erdoğan, Türk iş insanlarının Liberya'ya olan ilgisini artırmak için karşılıklı teşviklerin önemine dikkat çekti. Boakai ise Liberya'nın tarım, altyapı ve enerji sektörlerinde yabancı yatırıma açık olduğunu ifade etti. İki lider, eğitim ve sağlık alanlarında da iş birliği projelerinin hayata geçirilmesi konusunda mutabık kaldı.

Bölgesel konular ve uluslararası iş birliği

Erdoğan ve Boakai, Batı Afrika ve Sahel bölgesindeki güvenlik durumu hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Terörle mücadele ve sınır güvenliği konularında iş birliğinin önemi vurgulandı. İki lider, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası platformlarda ortak hareket etme kararlılığını yineledi.

Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan, Boakai onuruna bir öğle yemeği verdi. Bu buluşma, iki ülke arasındaki diplomatik temasların son yıllarda arttığı bir dönemde gerçekleşti. Türkiye'nin Afrika açılımı politikası kapsamında Liberya ile ilişkiler stratejik bir önem taşıyor. 2022 yılında Ankara'da açılan Liberya Büyükelçiliği, ikili bağların kurumsal düzeyde güçlenmesine katkı sağlamıştı.

Etiketler:
Cumhurbaşkanı ErdoğanLiberyaJoseph Nyumah BoakaidiplomasiAfrika

İlgili Haberler

CHP'de 7 il başkanı daha görevden alındı, 3 isim disipline sevk edildi
Siyaset

CHP'de 7 il başkanı daha görevden alındı, 3 isim disipline sevk edildi

16 dk önce

Dışişleri Bakanı Fidan: NATO Ankara Zirvesi tarihi nitelikteydi
Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: NATO Ankara Zirvesi tarihi nitelikteydi

25 dk önce

CHP'de arınma süreci: 7 il başkanı daha görevden alındı
Siyaset

CHP'de arınma süreci: 7 il başkanı daha görevden alındı

30 dk önce

CHP'de sürpriz değişim: 7 il başkanı görevden alındı
Siyaset

CHP'de sürpriz değişim: 7 il başkanı görevden alındı

31 dk önce