Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları'nın Hakkari'nin Berçelan Yaylası'nda düzenlediği Kadın Şenliği'ne telefonla katıldı. İstanbul'dan yayladaki kadınlara seslenen Erdoğan, bölgede terörsüz Türkiye vurgusu yaparken, kadınların fedakarlıklarını takdir etti. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan'ın açtığı telefon görüşmesinde Erdoğan, Hakkari'deki kadınlara selam ve sevgilerini iletti.
Şenlikte Coşkulu Anlar
Berçelan Yaylası'nda düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Yöresel kıyafetler giyen kadınlar, halay çekip türküler söyledi. Tuğba Işık Ercan'ın Cumhurbaşkanı'nı aramasıyla şenliğe katılanlar büyük sevinç yaşadı. Erdoğan, kadınların terörle mücadelede ve toplumsal barışta önemli rol oynadığını belirterek, "Sizlerin gayretleri sayesinde bölgemizde huzur ve güven ortamı giderek güçleniyor. Terörsüz Türkiye hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
Kadınların Rolü ve Projeler
Etkinlikte AK Parti Kadın Kolları'nın bölgede yürüttüğü projeler de tanıtıldı. Kadın girişimcilere yönelik destekler, eğitim programları ve sosyal yardım projeleri hakkında bilgi verildi. Erdoğan'a iletilen tebrik ve dualar arasında, kadınların bölge kalkınmasına katkıları öne çıktı. Cumhurbaşkanı, konuşmasında şehit aileleri ve gazilere de selam göndererek, "Devletimiz her zaman sizin yanınızda" ifadelerini kullandı.
Bölgeye Yatırımlar
Hakkari'de son yıllarda yapılan yatırımlara dikkat çeken Erdoğan, ulaşım, sağlık ve eğitim alanındaki projelerin sürdüğünü belirtti. Terörün ekonomik ve sosyal hayata verdiği zararın onarılması için çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, "Kadınlarımızın omuzlarında yükselen bu güzel şenlik, kardeşliğimizin ve birliğimizin sembolüdür" dedi. Şenlik, dualar ve ikramlarla sona erdi.
Bu etkinlik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınlarla doğrudan iletişim kurma yöntemi olarak dikkat çekti. Telefonla katılım, bölgesel kalkınma ve terörle mücadelede toplumsal desteğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.