Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin dış politika alanındaki eleştirilerine sert yanıt verdi. Erdoğan, 'Biz hiçbir zaman tribünlere oynamadık; aksine hem sahada hem de masada Türkiye'nin haklarını savunarak her zaman gönüller kazanmanın mücadelesini verdik' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, bu açıklamayı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptı.
Dış politikada kararlı duruş
Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin son yıllarda izlediği dış politikanın altını çizdi. Suriye'den Libya'ya, Doğu Akdeniz'den Karabağ'a kadar birçok bölgede Türkiye'nin etkin rol oynadığını belirten Erdoğan, 'Muhalefet sürekli eleştiriyor ama biz sahadaki gerçeklerle hareket ediyoruz. Kimse bizi popülizm yapmakla suçlayamaz' dedi. Cumhurbaşkanı, özellikle terörle mücadelede elde edilen başarılara vurgu yaparak, 'Bu ülkenin güvenliği için her türlü fedakarlığı yapıyoruz' diye konuştu.
Muhalefete eleştiri
Konuşmasında muhalefeti de hedef alan Erdoğan, 'Onlar sadece tribünlere oynuyor. Biz ise milletimizin gönlünü kazanmak için çalışıyoruz' ifadesini kullandı. Erdoğan, muhalefetin dış politika konusunda 'vizyon eksikliği' yaşadığını iddia ederek, 'Türkiye'nin küresel güç olma yolunda attığı adımları görmezden geliyorlar' dedi. Cumhurbaşkanı, ayrıca ekonomideki reformlara da değinerek, 'Enflasyonla mücadelede kararlıyız. Milletimiz refah seviyesinin yükseleceğini görecek' şeklinde konuştu.
Erdoğan, konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, 'Bu ülkeyi birlikte büyüteceğiz. Kimse bizim aramıza nifak sokamaz' dedi. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamaları, parti içinde ve dışında geniş yankı buldu. Siyasi analistler, Erdoğan'ın bu sözlerinin yaklaşan seçimler öncesinde bir mesaj niteliği taşıdığını belirtiyor. Türkiye'nin dış politikadaki bağımsız duruşu, uluslararası arenada da takdir toplarken, muhalefetin eleştirileri ise çoğu zaman 'popülist' olarak nitelendiriliyor.
Öte yandan, Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada da geniş yer buldu. Birçok kullanıcı, Cumhurbaşkanı'nın tribünlere oynamadığı yönündeki sözlerini desteklerken, muhalif kesimler ise bu sözleri 'seçim yatırımı' olarak yorumladı. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde dış politikada atacağı adımlar merakla bekleniyor.