TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Erdoğan: Geleceğe yeşil bir dünya bırakmak için kararlıyız

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Erdoğan: Geleceğe yeşil bir dünya bırakmak için kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için çevreyi koruma çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti. Erdoğan, paylaşımında toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekerek, çevre bilincinin her bireyde yer etmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan'dan çevre vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı mesajında, Türkiye'nin çevre politikalarına verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu. ''Gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük sorumluluğumuzdur'' diyen Erdoğan, bu kapsamda yürütülen projelere değindi. Özellikle sıfır atık projesi ve millet bahçeleri gibi uygulamaların çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağladığını belirtti. Erdoğan, ayrıca iklim değişikliğiyle mücadelede Türkiye'nin uluslararası taahhütlerine bağlı kaldığını ve yeşil kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Toplumsal farkındalık çağrısı

Cumhurbaşkanı, çevre bilincinin sadece devlet politikalarıyla değil, bireysel çabalarla da güçlendirilebileceğine işaret etti. ''Her birey, doğal kaynakları verimli kullanarak ve geri dönüşüme katkıda bulunarak çevrenin korunmasına destek olabilir'' ifadelerini kullandı. Ayrıca, özellikle gençlerin çevre konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, eğitim müfredatında çevre bilincine yer verilmesinin önemini dile getirdi. Dünya Çevre Günü'nün, sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi için bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Çevre politikalarının arka planı

Türkiye, son yıllarda çevre alanında önemli adımlar attı. 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi, birçok belediye ve kamu kurumunda uygulamaya konuldu. Ayrıca, yenilenebilir enerji yatırımları ve karbon salınımını azaltmaya yönelik stratejiler, iklim değişikliğiyle mücadelede etkin rol oynuyor. Millet bahçeleri projesiyle de şehirlerde yeşil alanların artırılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı, bu politikaların devamlılığını ve hükümetin konuya verdiği önemi bir kez daha teyit etti. Çevre örgütleri ise mesajı olumlu karşılamakla birlikte, somut adımların takipçisi olacaklarını belirtti.

Etiketler:
Cumhurbaşkanı ErdoğanDünya Çevre Günüçevre korumasürdürülebilirlikyeşil kalkınma

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu destekçisi Durmaz'ı Özel makam aracına alarak kurtardı
Siyaset

Kılıçdaroğlu destekçisi Durmaz'ı Özel makam aracına alarak kurtardı

2 dk önce

Adalar Belediyesi'nde 24 imar dosyasına mali inceleme
Siyaset

Adalar Belediyesi'nde 24 imar dosyasına mali inceleme

5 dk önce

Ümit Özdağ: Türkiye'de hegemon parti düzeni kurulmak isteniyor
Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye'de hegemon parti düzeni kurulmak isteniyor

11 dk önce

Ankara Adliyesi'nde UYAP usulsüzlüğü: Zabıt katibine hapis cezası
Siyaset

Ankara Adliyesi'nde UYAP usulsüzlüğü: Zabıt katibine hapis cezası

20 dk önce