TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Erdoğan'dan Berdimuhamedov'a Doğum Günü Telefonu: Türkiye'ye Davet

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Erdoğan'dan Berdimuhamedov'a Doğum Günü Telefonu: Türkiye'ye Davet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Millî Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, Berdimuhamedov'un doğum gününü kutlayarak kendisine sağlık ve esenlik diledi. İki lider, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki dostane ilişkileri ve iş birliğini geliştirme konusunda mutabık kaldı. Erdoğan, Berdimuhamedov'u Türkiye'ye davet etti.

Görüşmenin Detayları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Berdimuhamedov arasındaki telefon görüşmesi samimi bir atmosferde geçti. Liderler, bölgesel konular hakkında da fikir alışverişinde bulundu. Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ticaret hacminin artırılması ve enerji alanındaki projeler ele alındı. Erdoğan, Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıl dönümü vesilesiyle de tebriklerini iletti.

Türkiye-Türkmenistan İlişkileri

Türkiye, Türkmenistan'ı tanıyan ilk ülke olarak iki ülke arasında güçlü tarihi ve kültürel bağlar bulunuyor. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 1992'de kuruldu. Türkiye, Türkmenistan'da birçok altyapı projesine imza atarken, enerji ve ticaret alanlarında iş birliği stratejik öneme sahip. Berdimuhamedov'un Türkiye'ye yapacağı ziyaretin bu ilişkileri daha da ilerletmesi bekleniyor. Son yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2 milyar dolara yaklaşırken, karşılıklı yatırımlar artarak devam ediyor.

Bu telefon görüşmesi, Türkiye'nin Orta Asya'da artan diplomatik faaliyetlerinin bir parçası. Erdoğan'ın bölge ülkeleriyle yakın teması, Türkiye'nin bölgesel aktör olarak konumunu güçlendirme çabaları olarak değerlendiriliyor. Türkmenistan'ın zengin doğal gaz kaynakları, enerji arz güvenliği açısından Türkiye için stratejik bir ortaklık alanı sunuyor.

Etiketler:
ErdoğanBerdimuhamedovTürkmenistan

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Ankara Valisi Canbolat'ı Kabul Etti: Görüşmede Neler Konuşuldu
Siyaset

Bakan Fidan, Ankara Valisi Canbolat'ı Kabul Etti: Görüşmede Neler Konuşuldu

3 dk önce

Hafıza Büyük Resim 126. Bölüm: Yeni Teknolojik Roma İmparatorluğu mu
Siyaset

Hafıza Büyük Resim 126. Bölüm: Yeni Teknolojik Roma İmparatorluğu mu

7 dk önce

Tamar Tanrıyar adli kontrolle serbest, ifadesinde 'Cumhurbaşkanına hakaret etmedim' dedi
Siyaset

Tamar Tanrıyar adli kontrolle serbest, ifadesinde 'Cumhurbaşkanına hakaret etmedim' dedi

10 dk önce

İçişleri Bakanlığı: Venezuela'da Yaraları Sarmak İçin Sahadayız
Siyaset

İçişleri Bakanlığı: Venezuela'da Yaraları Sarmak İçin Sahadayız

21 dk önce