TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Erdoğan: Ateşkes kalıcı çözüm değil, sabotaj uyarısı yaptı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Erdoğan: Ateşkes kalıcı çözüm değil, sabotaj uyarısı yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile İran arasında varılan ateşkes mutabakatına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erdoğan, anlaşmayı bölgede barış ve istikrar adına önemli bir adım olarak nitelendirirken, süreci sabote etmek isteyenlere karşı uyarıda bulundu. Liderlere teşekkür eden Erdoğan, “Kalıcı çözümlere katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Ateşkes mutabakatı ve Türkiye'nin tutumu

Erdoğan, paylaşımında, “ABD ile İran arasında sağlanan ateşkes mutabakatını, bölgemizde sulh-u sükunun hakim kılınması adına önemli bir gelişme olarak görüyor ve memnuniyetle karşılıyorum” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, süreçte gerilimi tırmandıracak ve mutabakatı sabote etmeye yönelik girişimlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Erdoğan ayrıca, arabuluculuk yapan ülke liderlerine teşekkür ederek, Türkiye'nin kalıcı barış ve istikrar için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Bölgesel barışa etkileri

Uzmanlara göre, ABD-İran arasındaki bu anlaşma, Orta Doğu'da tansiyonun düşmesine katkı sağlayabilir. Türkiye, uzun süredir bölgesel krizlerde diyalog ve diplomasiyi önceliyor. Erdoğan'ın açıklamaları, Ankara'nın bu süreçte yapıcı bir rol oynama kararlılığını yansıtıyor. Ancak bazı çevreler, ateşkesin kırılgan olduğuna ve kalıcı çözüm için daha kapsamlı müzakereler gerektiğine dikkat çekiyor.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı, Türkiye'nin bölgesel barışa verdiği önemi bir kez daha ortaya koyarken, uluslararası toplumun bu adımı nasıl karşılayacağı merak konusu. Gelişmelerin yakından takip edildiği bölgede, ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesi için tarafların iyi niyetle hareket etmesi bekleniyor.

Etiketler:
ErdoğanateşkesABDİranbarışsabotaj uyarısı

İlgili Haberler

NATO Zirvesi öncesi Ankara'da sokak köpekleri toplanıyor
Siyaset

NATO Zirvesi öncesi Ankara'da sokak köpekleri toplanıyor

3 dk önce

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında karar aşaması: Üçüncü gün başladı
Siyaset

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında karar aşaması: Üçüncü gün başladı

5 dk önce

Dışişleri Bakanı Fidan Moskova'da Şoygu ile görüştü
Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Moskova'da Şoygu ile görüştü

11 dk önce

MGK yarın Beştepe'de toplanıyor: Gündemde İran mutabakatı ve Doğu Akdeniz var
Siyaset

MGK yarın Beştepe'de toplanıyor: Gündemde İran mutabakatı ve Doğu Akdeniz var

18 dk önce