TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Emniyet'ten NATO Zirvesi öncesi güvenlik toplantısı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Emniyet'ten NATO Zirvesi öncesi güvenlik toplantısı

Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, önümüzdeki hafta yapılacak NATO Zirvesi öncesinde 81 ilin emniyet müdürlerinin katılımıyla bir güvenlik toplantısı düzenledi. Toplantıda, zirve süresince uygulanacak güvenlik protokolleri, trafik düzenlemeleri ve olası tehditlere karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. Fidan, zirvenin başarıyla tamamlanması için tüm birimlerin koordineli çalışması gerektiğini vurguladı.

Toplantının detayları

Ankara'da gerçekleştirilen toplantıya katılan il emniyet müdürlerine, zirve bölgesinde ve çevre illerde uygulanacak güvenlik tedbirleri hakkında kapsamlı bir brifing verildi. Özellikle hava sahası güvenliği, siber saldırılara karşı alınacak tedbirler ve kitle hareketlerine müdahale planları üzerinde duruldu. Ayrıca, zirveye katılacak devlet başkanları ve heyetlerinin konaklama bölgelerinde sıkı güvenlik önlemleri alınacağı belirtildi.

Zirvenin önemi

NATO Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk kez bu ölçekte bir uluslararası güvenlik toplantısı olması açısından büyük önem taşıyor. Zirvede, Ukrayna'daki savaş, terörle mücadele ve savunma harcamaları gibi kritik konular ele alınacak. Türkiye, zirve boyunca hem ev sahibi hem de ittifakın kilit üyelerinden biri olarak ön planda olacak. Güvenlik tedbirlerinin bu denli kapsamlı olması, olası herhangi bir aksaklığın önüne geçmek için alınan bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, zirve süresince vatandaşların günlük hayatını en az etkileyecek şekilde güvenlik önlemlerini uygulamayı hedefliyor. Trafikte alternatif güzergahlar ve toplu taşıma düzenlemeleriyle ilgili bilgilendirme yapılacağı duyuruldu. Ayrıca, vatandaşların zirve bölgesine girişlerde kimlik kontrollerine tabi tutulacağı ve belirli noktalarda güvenlik taramaları yapılacağı öğrenildi.

Zirve öncesi yapılan bu toplantı, Türkiye'nin büyük bir uluslararası organizasyonu başarıyla yönetme kabiliyetini göstermesi açısından da sembolik bir anlam taşıyor. Emniyet teşkilatının, daha önce G20 ve İslam İşbirliği Teşkilatı zirvelerinde edindiği deneyimi burada da sergilemesi bekleniyor.

Etiketler:
EmniyetNATO ZirvesigüvenlikAli FidanAnkara

İlgili Haberler

DEM Parti Heyeti İmralı'ya Hareket Etti
Siyaset

DEM Parti Heyeti İmralı'ya Hareket Etti

16 dk önce

Süleyman Soylu'dan fotoğraflı dolandırıcılık tepkisi
Siyaset

Süleyman Soylu'dan fotoğraflı dolandırıcılık tepkisi

21 dk önce

DEM Parti İmralı Heyeti, Abdullah Öcalan ile Görüşmek Üzere Yola Çıktı
Siyaset

DEM Parti İmralı Heyeti, Abdullah Öcalan ile Görüşmek Üzere Yola Çıktı

26 dk önce

Ümit Dikbayır'dan 'Nimet Abla'ya Sürpriz Adaylık
Siyaset

Ümit Dikbayır'dan 'Nimet Abla'ya Sürpriz Adaylık

50 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe