Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Eğitim ve Meslek Atölyeleri’ne ilişkin yayımladığı mesajda, deprem bölgesinde yeşertilen umutların büyüyerek çoğalmasını diledi. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vakfın depremzedeler için hayata geçirdiği projelerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Depremin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışan gönüllülerimizin çabaları takdire şayan” ifadelerini kullandı.
Atölyelerde Neler Yapılıyor?
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından kurulan atölyeler, özellikle kadınlara ve gençlere yönelik mesleki eğitimler sunuyor. Dikiş-nakış, seramik, aşçılık gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirilen kurslarda katılımcılar hem el becerilerini geliştiriyor hem de ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaya başlıyor. Emine Erdoğan, vakfın deprem bölgesindeki 5 farklı noktada faaliyet gösteren atölyelerinden bugüne kadar 2 binin üzerinde kişinin yararlandığını belirtti.
Depremzedelere Destek Artarak Sürüyor
Depremin hemen ardından bölgeye seferber olan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları, barınma, gıda psikososyal destek gibi temel ihtiyaçların karşılanmasının ardından uzun vadeli rehabilitasyon programlarını devreye aldı. Şule Yüksel Şenler Vakfı da bu kapsamda, depremzedelerin hayatlarına yeniden tutunabilmesi için eğitim ve istihdam odaklı projeler yürütüyor. Emine Erdoğan, “Atölyelerimizde üretilen her bir ürün, yarınlara atılan birer umut tohumu” diyerek, projenin etki alanının genişletilmesi için çalışmaların süreceğini aktardı.
Vakıf yetkilileri, önümüzdeki dönemde atölye sayısının 10'a çıkarılmasının planlandığını ve böylece daha fazla depremzedeye ulaşılacağını ifade ediyor. Ayrıca, atölyelerde üretilen ürünlerin satışından elde edilen gelirin, yine deprem bölgesindeki projelere aktarılacağı belirtiliyor.