Elazığ’ın Çatalçeşme Mahallesi 2. Etap TOKİ konutlarında meydana gelen silahlı ve bıçaklı kavgada iki kişi ağır yaralandı. Olay, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışmanın büyümesiyle yaşandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan iki kişi, ambulanslarla Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve kavgaya karışan diğer kişilerin yakalanması için çalışma yürütüyor.
Kavganın Detayları ve İlk Müdahale
Edinilen bilgilere göre, Tartışma kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüştü. Tarafların birbirlerine silah ve bıçakla saldırdığı öğrenildi. Olayı gören mahalle sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak hastaneye sevk etti. Yaralılardan birinin durumunun ciddiyetini koruduğu, diğerinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Güvenlik Sorunu ve Toplumsal Endişe
Çatalçeşme Mahallesi sakinleri, bölgede benzer olayların zaman zaman yaşandığını ifade ederek güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor. TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde güvenlik endişesi duyduklarını dile getirdi. Olayın ardından bölgede polis ekiplerinin devriye sayısı artırıldı. Elazığ Valiliği, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.
Kamuoyuna Yansıyanlar
Yerel basında geniş yer bulan bu tür şiddet olayları, kentteki güvenlik zafiyetini bir kez daha gündeme getirdi. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, olayın takipçisi olacaklarını belirtirken, yetkililere çağrıda bulunarak benzer olayların önlenmesi için kapsamlı bir güvenlik planı hazırlanmasını istedi.