Elazığ'da freni arızalanan bir hafriyat kamyonu, seyir halindeyken kontrolden çıkarak 10 araca çarptı. Kazada biri ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı. Olay, sabah saatlerinde kent merkezinde meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kamyon sürücüsü ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.
Kaza nasıl oldu?
Edinilen bilgilere göre, Elazığ-Erzurum kara yolu üzerinde seyreden 23 AAY 74 plakalı hafriyat kamyonu, henüz belirlenemeyen bir nedenle freninin boşalması sonucu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kamyon, önce bir otomobile ardından park halindeki araçlara çarptı. Zincirleme kazada toplam 10 araç hasar gördü. İlk belirlemelere göre kamyonun fren sistemindeki arıza kazanın ana sebebi olarak değerlendiriliyor. Emniyet güçleri, kamyonun bakım kayıtlarını ve sürücünün ifadesini inceliyor.
Yaralılar ve müdahale
Kazada yaralanan 5 kişiden durumu ağır olan bir kişi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan ekipler, trafiği tek şeritten kontrollü olarak sağladı. Kaza sonrası kamyon ve araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı.
Hafriyat kamyonlarının şehir içi trafiğinde yarattığı risk, bu kazayla tekrar gündeme geldi. Uzmanlar, ağır vasıtaların periyodik bakımlarının aksatılmaması ve sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Elazığ Valiliği, kazayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.