TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Ekonomi

Ehliyetsiz sürücüye 83 bin lira ceza: Kaçış kovalamacası sonuçlandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ehliyetsiz sürücüye 83 bin lira ceza: Kaçış kovalamacası sonuçlandı

Erzurum'da polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, kovalamaca sonucu yakalandı. Genç sürücüye trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 83 bin 521 lira idari para cezası uygulandı. Olay, kent merkezinde akşam saatlerinde meydana geldi.

Kovalamaca anları

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, rutin denetim sırasında şüpheli bir araç gördü. Polis, aracı durdurmak için ikazda bulundu ancak sürücü uymayarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine ekipler, takibe geçti. Bir süre devam eden kovalamacanın ardından araç, merkez Yakutiye ilçesinde sıkıştırılarak durduruldu.

Araçtan inen sürücünün 17 yaşında olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı belirlendi. Yapılan kontrollerde aracın da kendisine ait olmadığı tespit edildi. Genç sürücü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Uygulanan cezalar

Ehliyetsiz araç kullanmak, polisin dur ihtarına uymamak, trafik güvenliğini tehlikeye atmak gibi maddelerden toplam 83 bin 521 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca araç trafikten men edildi. Uzmanlar, ehliyetsiz sürücülerin yalnızca kendilerini değil, diğer yol kullanıcılarını da tehlikeye attığını vurguluyor. Türkiye'de her yıl binlerce trafik kazası ehliyetsiz sürücülerden kaynaklanıyor.

Emniyet yetkilileri, denetimlerin aralıksız süreceğini ve kurallara uymayan sürücülere gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti. Bu tür olayların önüne geçmek için caydırıcı cezaların önemine dikkat çekildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu tutar, asgari ücretin birkaç katına denk gelirken, uzmanlar ehliyetsiz araç kullanmanın yüksek maliyetinin farkında olunması gerektiğini ifade ediyor.

Geçmiş yıllarda benzer olaylarda ehliyetsiz sürücülerin neden olduğu ölümlü kazalar, konunun ciddiyetini ortaya koyuyor. Yetkililer, sürücü adaylarının mutlaka yasal prosedürleri tamamlaması gerektiğini hatırlatıyor.

Etiketler:
ehliyetcezaErzurumtrafikkaçış

İlgili Haberler

Motorine yeni zam yolda: Artış oranı ve tarih belli oldu
Ekonomi

Motorine yeni zam yolda: Artış oranı ve tarih belli oldu

7 dk önce

BIST 100 güne düşüşle başladı: Jeopolitik riskler yakından izleniyor
Ekonomi

BIST 100 güne düşüşle başladı: Jeopolitik riskler yakından izleniyor

7 dk önce

Rutte: NATO'ya çok uluslu tanker takviyesi geliyor
Ekonomi

Rutte: NATO'ya çok uluslu tanker takviyesi geliyor

8 dk önce

Dünya sinemasının devleri 12 Punto 2026 jürisinde buluşuyor
Ekonomi

Dünya sinemasının devleri 12 Punto 2026 jürisinde buluşuyor

11 dk önce