TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Edirne'de Erdoğan'a seslenmek isteyen işçilere müdahale: 2 gözaltı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Edirne'de Erdoğan'a seslenmek isteyen işçilere müdahale: 2 gözaltı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne'deki programına katılarak seslerini duyurmak isteyen Özşen Madencilik işçileri, kolluk güçleri tarafından engellendi. Müdahale sırasında iki işçi gözaltına alınırken, Bağımsız Maden İş Sendikası, bazı işçilerin fenalaştığını ve olay yerine ambulans çağrılmadığını öne sürdü. Sendika, sağlık ekiplerinin müdahale etmemesini eleştirerek yetkililere çağrıda bulundu.

Müdahale ve gözaltılar

Özşen Madencilik işçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Edirne'de düzenlediği toplu açılış törenine katılarak çalışma koşulları ve ücret taleplerini iletmek istedi. Ancak işçilerin bulunduğu alana güvenlik güçleri müdahale etti. Edinilen bilgilere göre, müdahale sırasında iki işçi gözaltına alındı. İşçiler, sendika avukatının görüşme talebine rağmen ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Sendikadan ambulans çağrısı

Bağımsız Maden İş Sendikası yaptığı açıklamada, müdahale sırasında bazı işçilerin fenalaştığını ancak olay yerine ambulans çağrılmadığını belirtti. Sendika yetkilileri, "İşçilerimiz kalabalık ve gergin ortamda rahatsızlandı. Sağlık ekiplerini defalarca aradık ancak müdahale olmadı. Bu durum kabul edilemez" dedi. Sendika, yetkililere acilen sağlık desteği sağlanması çağrısında bulundu.

Özşen Madencilik işçileri, bir süredir düşük ücretler ve ağır çalışma koşulları nedeniyle eylem yapıyor. İşçiler, maaş zammı ve sosyal haklarının iyileştirilmesini talep ediyor. Sendika, konunun çözümü için Cumhurbaşkanı'na ulaşmaya çalıştıklarını ancak engellendiklerini ifade etti.

Edirne'deki olay, işçi hakları ve sendikal mücadele açısından önemli bir tartışmayı beraberinde getirdi. İşçilerin taleplerini demokratik yollarla dile getirme hakkı ve güvenlik güçlerinin müdahalesi arasındaki denge, kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

Gelişmeler üzerine Bağımsız Maden İş Sendikası, hukuki süreci başlatacaklarını ve gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılması için girişimlerde bulunacaklarını duyurdu. Sendika, benzer olayların yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulunarak, işçilerin sorunlarının diyalog yoluyla çözülmesini talep etti.

Etiketler:
EdirneErdoğanişçigözaltısendikaÖzşen MadencilikBağımsız Maden İş

İlgili Haberler

54. İstanbul Müzik Festivali Ödül ve Konserle Açıldı
Siyaset

54. İstanbul Müzik Festivali Ödül ve Konserle Açıldı

5 dk önce

CHP'de ihraç edilen yeni isimler açıklandı
Siyaset

CHP'de ihraç edilen yeni isimler açıklandı

6 dk önce

Adana'da içme suyu borusu patladı: Yol çöktü, ev ve iş yerlerini su bastı
Siyaset

Adana'da içme suyu borusu patladı: Yol çöktü, ev ve iş yerlerini su bastı

11 dk önce

12. TYB Kurultayı’nda yayıncılık sektörünün sorunları masaya yatırıldı
Siyaset

12. TYB Kurultayı’nda yayıncılık sektörünün sorunları masaya yatırıldı

13 dk önce