Düzce'de sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve oğlu Muhammed Emin Öztürk yaralandı. Kaza, D-100 karayolu Kaynaşlı mevkiinde, Öztürk'ün kullandığı 34 NC 277 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen bir tırın çarpışması sonucu gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Kaza anı ve ilk müdahale
Edinilen bilgiye göre, Milletvekili Ercan Öztürk'ün kullandığı araç, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Bu sırada gelen tırla kafa kafaya çarpışan otomobil hurdaya döndü. Kazada, araçta bulunan ve kimliği henüz açıklanmayan bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Milletvekili Öztürk ve oğlu ise sıkıştıkları araçtan itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı
Kaza sonrası Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Valilik yetkilileri, kazanın meydana geliş nedenini araştırmak üzere trafik ekiplerinin bölgede inceleme yaptığını ifade etti. Tır sürücüsünün gözaltına alındığı, ifadesinin alındığı öğrenildi. Ayrıca, kazada hayatını kaybeden kişinin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Siyasi kariyeri ve önceki yıllar
AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, 2018 ve 2023 genel seçimlerinde milletvekili seçilmişti. Öztürk, daha önce Düzce Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği yapmıştı. Siyasi kariyerinde özellikle ulaştırma ve altyapı projelerinde aktif rol oynayan Öztürk, bölge halkı tarafından tanınan bir isim. Kazanın ardından sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun mesajları paylaşıldı. AK Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Öztürk ve ailesine geçmiş olsun dilekleri iletildi.
Düzce'de trafik kazaları
Düzce, İstanbul-Ankara karayolu güzergahında bulunması nedeniyle yoğun araç trafiğine sahip. Bölgede sık sık trafik kazaları meydana geliyor. Özellikle kış aylarında sis ve buzlanma nedeniyle kazalar artıyor. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaya çağırırken, bu tür kazaların önlenmesi için yeni önlemler alınması gerektiğini belirtiyor. Uzun süredir bölgede yapılması planlanan yol genişletme çalışmalarının bir an önce tamamlanması isteniyor.
Bu tür kazalar, sadece can kaybına değil, aynı zamanda siyasi figürlerin de hedef olabileceğini gösteriyor. Umarız ki yetkililer, bu acı olaydan ders çıkararak trafik güvenliğini artıracak adımları atar. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.