TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Doruk Madencilik işçileri Bakanlık önünde: Taahhütler tutulmadı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Doruk Madencilik işçileri Bakanlık önünde: Taahhütler tutulmadı

Doruk Madencilik işçileri, 28 Nisan'da hükümet temsilcileri, şirket yöneticileri ve işçi temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda verilen taahhütlerin yerine getirilmemesini gerekçe göstererek yarın saat 11.00'de İçişleri Bakanlığı önünde toplanacak. İşçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretlerin artırılması ve iş güvencesi gibi taleplerinin karşılanmadığını ifade ediyor. Eylemin, sorunların çözümü için kamuoyu oluşturmayı hedeflediği belirtiliyor.

Taahhütler nelerdi?

28 Nisan'daki toplantıda, işçi temsilcilerinin ilettiği talepler doğrultusunda taraflar arasında bir mutabakat sağlanmıştı. Şirket yöneticilerinin, işçilere yönelik bazı düzenlemeleri hayata geçireceğini açıkladığı ancak bugüne kadar herhangi bir adım atılmadığı öğrenildi. İşçiler, verilen sözlerin tutulmaması üzerine örgütlenme kararı aldı.

İşçilerin talepleri

Doruk Madencilik işçileri, özellikle maden sahasındaki güvenlik önlemlerinin artırılmasını, fazla mesai ücretlerinin zamanında ödenmesini ve sendikal haklarının tanınmasını talep ediyor. Ayrıca, işten çıkarmaların durdurulması ve mevcut işçilerin sözleşmelerinin yenilenmesi de talepler arasında yer alıyor. İşçilerin bir kısmı, sağlık sorunları nedeniyle zor şartlarda çalıştıklarını dile getiriyor.

Eylem neden İçişleri Bakanlığı önünde?

İşçiler, sorunların çözümü için yetkililere baskı yapmak amacıyla İçişleri Bakanlığı önünde toplanma kararı aldı. Bakanlık önünde yapılacak eylemle, taleplerinin kamuoyunun gündemine taşınması ve hükümetin müdahalesinin sağlanması hedefleniyor. İşçiler, daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da başvuruda bulunmuş ancak sonuç alamamıştı.

Destek çağrıları

Doruk Madencilik işçileri, diğer işçi örgütlerini, sendikaları, sivil toplum kuruluşlarını ve kamuoyunu eyleme destek olmaya çağırdı. Maden işçileri, dayanışma içinde olmanın mücadeleyi güçlendireceğini ifade ediyor. Geçmişte benzer eylemlerle dikkat çeken işçi grubu, bu kez kalıcı çözüm üretilene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtiyor.

Geçmişe bakış

Türkiye'de maden işçileri, uzun yıllardır zorlu çalışma koşulları ve düşük ücretlerle mücadele ediyor. Özellikle maden kazaları ve işçi ölümleri, sektörün denetim eksikliğini gözler önüne seriyor. Doruk Madencilik işçilerinin eylemi, bu sorunlara dikkat çekme ve çözüm üretme noktasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak taahhütlerin tutulmaması, işçilerin güvenini sarsmış durumda.

Sonuç olarak, Doruk Madencilik işçilerinin yarınki eylemi, sadece kendi talepleri için değil, tüm maden işçilerinin hakları için bir sembol haline gelmiş durumda. Yaşanan süreç, işçi-hükümet-şirket arasındaki iletişim kopukluğunu bir kez daha gösteriyor. Kalıcı bir çözüm için tarafların yeniden bir araya gelmesi ve somut adımlar atması bekleniyor.

Etiketler:
Doruk Madencilikişçi eylemiİçişleri Bakanlığıtaahhütlermaden işçileri

İlgili Haberler

Ömer Çelik'ten 15 Temmuz mesajı: Millet iradesine sahip çıktı
Siyaset

Ömer Çelik'ten 15 Temmuz mesajı: Millet iradesine sahip çıktı

10 dk önce

Kahramanmaraş Hastanesinde İmplant Alımında Usulsüzlük İddiası
Siyaset

Kahramanmaraş Hastanesinde İmplant Alımında Usulsüzlük İddiası

11 dk önce

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 15 Temmuz gazilerine Teşekkür Beratı
Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 15 Temmuz gazilerine Teşekkür Beratı

15 dk önce

Emine Erdoğan: 15 Temmuz direnişi cesaretin adıdır
Siyaset

Emine Erdoğan: 15 Temmuz direnişi cesaretin adıdır

16 dk önce