TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Dolmabahçe'de kritik zirve: Erdoğan Singapur Başbakanı Wong'u kabul etti

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Dolmabahçe'de kritik zirve: Erdoğan Singapur Başbakanı Wong'u kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen Singapur Başbakanı Lawrence Wong'u Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider, 19 Haziran'da başlayan görüşmelerde ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla ele aldı ve bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret, Singapur'un Türkiye'ye yönelik üst düzey temasları arasında önemli bir yer tutuyor.

Görüşmede öne çıkan başlıklar

Dolmabahçe'deki baş başa görüşmede ticaret, yatırım, savunma sanayii ve enerji alanlarında iş birliğinin artırılması konuları masaya yatırıldı. Erdoğan ve Wong, iki ülke arasındaki ticaret hacminin dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için atılacak adımları değerlendirdi. Ayrıca, Güneydoğu Asya ve Orta Doğu'daki güncel siyasi ve ekonomik gelişmeler ele alındı.

Başbakan Wong, Türkiye'nin bölgesel bir güç olarak önemine vurgu yaparken, Singapur'un Asya-Pasifik bölgesindeki köprü rolüne dikkat çekti. İkili liderler, terörizmle mücadele ve iklim değişikliği gibi küresel sorunlarda ortak pozisyon alınması konusunda mutabık kaldı.

Ziyaretin arka planı

Lawrence Wong, Singapur Başbakanı olarak ilk kez Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Ziyaret, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 55. yılına denk geliyor. Türkiye ve Singapur arasında 2014 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın güncellenmesi de görüşmelerde gündeme geldi. Anlaşmanın kapsamının genişletilmesiyle ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Etiketler:
ErdoğanSingapurDolmabahçediplomasiziyaret

İlgili Haberler

Fetih Ruhu Gençlerin Eserlerinde Yeniden Canlandı
Siyaset

Fetih Ruhu Gençlerin Eserlerinde Yeniden Canlandı

7 dk önce

Esenler'de Büyük Araçlara Özel Otopark Hizmete Açıldı
Siyaset

Esenler'de Büyük Araçlara Özel Otopark Hizmete Açıldı

12 dk önce

Zonguldak'ta yasa dışı kürtaj operasyonu: Doktor 400 bin TL rüşvetle yakalandı
Siyaset

Zonguldak'ta yasa dışı kürtaj operasyonu: Doktor 400 bin TL rüşvetle yakalandı

20 dk önce

İzmir'de TOMA'ya çıkan Deniz Yolçu tahliye edildi
Siyaset

İzmir'de TOMA'ya çıkan Deniz Yolçu tahliye edildi

41 dk önce