TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Ekonomi

Doğan Holding CEO'su: Daiichi halka arzı 2027'de

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Doğan Holding CEO'su: Daiichi halka arzı 2027'de

Doğan Holding CEO'su Çağlar Göğüş, şirketin iştiraklerinden Daiichi Elektronik'in halka arzını 2027 yılında gerçekleştirmeyi hedeflediklerini duyurdu. Açıklama, holdingin yatırımcı ilişkileri toplantısında yapıldı. Göğüş, Daiichi'nin güçlü büyüme potansiyeline dikkat çekerek halka arz sürecinin planlandığı gibi ilerlediğini belirtti.

Daiichi Elektronik'in büyüme hedefleri

Daiichi Elektronik, elektronik bileşen ve sistem çözümleri alanında faaliyet göstermektedir. Şirket, son yıllarda savunma sanayi, otomotiv ve endüstriyel elektronik gibi stratejik sektörlerde büyümeyi hedeflemektedir. Doğan Holding'in açıklamasına göre, Daiichi'nin cirosu 2026 yılına kadar iki katına çıkarılmayı planlanmaktadır. Holding, bu büyümenin halka arz öncesi şirket değerini artıracağını öngörmektedir.

Doğan Holding'in stratejisi

Doğan Holding, portföyündeki şirketleri halka arz ederek değer yaratma stratejisini sürdürmektedir. Daha önce Doğan Holding bünyesindeki diğer iştirakler de benzer süreçlerden geçmişti. Göğüş, holdingin mevcut iştiraklerinin her biri için uygun piyasa koşulları oluştuğunda halka arz değerlendirmesi yaptıklarını ifade etti. Daiichi'deki halka arzın 2027'de tamamlanması, holdingin orta vadeli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu süreçte şirketin mali yapısının güçlendirilmesi ve kurumsal yönetim standartlarının iyileştirilmesi de hedeflenmektedir. Piyasa analistleri, Daiichi'nin halka arzının yatırımcılar tarafından ilgi görebileceğini belirtmektedir. Elektronik sektörünün büyüme potansiyeli ve şirketin stratejik konumu, halka arzın başarısı için olumlu faktörler olarak değerlendirilmektedir.

Etiketler:
Doğan HoldingDaiichi Elektronikhalka arzÇağlar Göğüş

İlgili Haberler

Altın fiyatları rekor seviyede: Standart altının kilogramı 6 milyon 322 bin TL
Ekonomi

Altın fiyatları rekor seviyede: Standart altının kilogramı 6 milyon 322 bin TL

14 dk önce

MEB Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı
Ekonomi

MEB Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı

14 dk önce

Lagarde: AMB'nin Orta Doğu'ya Sert Tepki Vermesine Gerek Yok
Ekonomi

Lagarde: AMB'nin Orta Doğu'ya Sert Tepki Vermesine Gerek Yok

22 dk önce

ABD’den İran’a 90 Günlük Petrol İhracatı İzni
Ekonomi

ABD’den İran’a 90 Günlük Petrol İhracatı İzni

23 dk önce