TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Diyarbakır'da Yapı Kredi Bankası'na Silahlı Saldırı: 1 Yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Diyarbakır'da Yapı Kredi Bankası'na Silahlı Saldırı: 1 Yaralı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde dün gece saat 23.30 sıralarında Yapı Kredi Bankası şubesine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bankanın camekânları kırılırken, olay sırasında bir kişi hafif şekilde yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Saldırının Detayları

Edinilen bilgilere göre, saldırı Koç Grubu'na bağlı Yapı Kredi Bankası'nın Sur ilçesindeki şubesine gerçekleştirildi. Kimliği henüz tespit edilemeyen saldırgan veya saldırganlar, bankanın önüne gelerek uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ateş sonucu bankanın camları kırılırken, çevrede bulunan bir kişi cam kırıklarından yaralandı. Yaralı, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırı anı çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde saldırganların bankaya doğru ateş ettikten sonra hızla olay yerinden kaçtıkları görülüyor. Polis ekipleri, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Soruşturma ve Güvenlik Önlemleri

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Güvenlik güçleri, saldırganların kaçış güzergahını belirlemek için çevredeki tüm güvenlik kameralarını inceliyor. Emniyet güçleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, banka şubesinde de güvenlik önlemleri artırıldı. Polis, saldırının olası nedenlerine ilişkin her ihtimali değerlendiriyor.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, olayın kısa sürede aydınlatılacağı ve sorumluların adalet önüne çıkarılacağı belirtildi. Valilik, vatandaşları sakin olmaya ve yetkililerin uyarılarına uymaya çağırdı.

Banka Saldırılarının Arka Planı

Türkiye'de son yıllarda banka şubelerine yönelik silahlı saldırıların sayısında artış gözleniyor. Uzmanlar, bu tür saldırıların genellikle gasp veya kişisel husumetlerden kaynaklandığını belirtiyor. Ancak Diyarbakır gibi bölgelerde güvenlik riskinin daha yüksek olduğu vurgulanıyor. Yapı Kredi Bankası'nın Koç Grubu bünyesinde olması, saldırının sembolik bir hedefe yönelik olabileceği ihtimalini de akıllara getiriyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, banka yetkilileri yazılı bir açıklama yapmayıp, sürecin adli makamlarca takip edildiğini bildirdi.

Etiketler:
Diyarbakırsilahlı saldırıYapı Kredi BankasıSursoruşturma

İlgili Haberler

İstanbul'da iş insanı kaçırma: 3 milyon lira fidye
Gündem

İstanbul'da iş insanı kaçırma: 3 milyon lira fidye

3 dk önce

Bursa'da peruklu hırsızın şortlu soygunu kamerada
Gündem

Bursa'da peruklu hırsızın şortlu soygunu kamerada

4 dk önce

Boşanma aşamasındaki eşini vuran koca tutuklandı: 'Silah yanlışlıkla patladı
Gündem

Boşanma aşamasındaki eşini vuran koca tutuklandı: 'Silah yanlışlıkla patladı

6 dk önce

İstanbul'da iş insanını kaçırıp 3 milyon lira fidye istediler
Gündem

İstanbul'da iş insanını kaçırıp 3 milyon lira fidye istediler

6 dk önce