Diyarbakır'da engelli bireyleri taşıyan bir midibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 19 kişi yaralandı. Kaza, merkez Bağlar ilçesindeki bir kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, engelli vatandaşların bulunduğu midibüs ile hafif ticari araç henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle araçlar savrulurken, midibüs takla attı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk müdahalenin ardından yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Kaza anı ve kurtarma çalışmaları
Kaza, sabah saatlerinde Bağlar ilçesi 500 Evler Mahallesi'nde meydana geldi. Engelli bireyleri bir etkinlikten evlerine götüren midibüs, karşı yönden gelen hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle midibüs yan yatarken, otomobil hurdaya döndü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak ambulanslarla hastanelere taşıdı. Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri araçlarda sıkışanları kurtarmak için çalışma yürüttü. Midibüste bulunan 17 engelli birey ve 2 araç sürücüsü olmak üzere toplam 19 kişi yaralandı. Yaralıların isimleri ve sağlık durumları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Soruşturma başlatıldı
Kazanın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, kaza tespit tutanağı hazırladı. Kazanın kesin nedeni, araçların hızı ve sürücülerin durumu gibi faktörlerin araştırılması için bilirkişi incelemesi talep edildi. Yetkililer, kazayla ilgili detaylı bir araştırma yapıldığını ve sorumluların belirleneceğini duyurdu. Engelli bireyleri taşıyan midibüsün özel bir kuruma ait olduğu ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı da soruşturma kapsamında incelenecek.
Diyarbakır Valiliği olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını ve sağlık durumlarının takip edildiğini bildirdi. Açıklamada, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü ifade edildi. Olayın ardından engelli vatandaşların taşınması sırasında alınması gereken güvenlik önlemleri bir kez daha gündeme geldi. Yetkililer, benzer kazaların önlenmesi için araç denetimlerinin artırılacağını belirtti.