Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Cuma Aslan, bugün sabah saatlerinde bir su kuyusunda ölü olarak bulundu. Olay, Çermik'e bağlı bir kırsal mahallede meydana geldi. Aslan'ın ailesi, kendisinden bir süredir haber alamayınca durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Aslan'ın cansız bedenine, yaklaşık 15 metre derinliğindeki su kuyusunda ulaşıldı. Olay yerine sağlık ekipleri ve jandarma sevk edildi. Yapılan incelemede Aslan'ın hayatını kaybettiği belirlenirken, cenazesi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Soruşturma başlatıldı
Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olay yeri incelenirken, çevredeki güvenlik kameraları da incelenmeye alındı. İlk belirlemelere göre Aslan'ın kuyuya düşerek hayatını kaybettiği ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak kesin ölüm nedeninin otopsi sonucunda netleşeceği bildirildi. Yetkililer, olayın şüpheli bir durum içerip içermediğini araştırmak için titizlikle çalışıyor.
Köylüler dehşet içinde
Olayın duyulmasının ardından köylüler büyük bir üzüntü yaşadı. Cuma Aslan'ın komşuları, onun sessiz ve sakin bir kişiliğe sahip olduğunu, kimseyle herhangi bir sorunu bulunmadığını ifade etti. Su kuyusunun mahallede uzun süredir kullanılmadığı ve etrafının güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu iddia edildi. Köylüler, benzer olayların yaşanmaması için kuyuların kapatılması veya etrafının çitlerle çevrilmesi gerektiğini belirtti.
Diyarbakır'da son yıllarda su kuyularına düşme vakaları zaman zaman gündeme geliyor. Uzmanlar, özellikle kırsal alanlarda terk edilmiş veya kullanılmayan kuyuların mutlaka güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde, bu tür kazaların önüne geçilmesinin mümkün olmadığı ifade ediliyor. Cuma Aslan'ın acı haberi, ailesi ve yakınları tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanırken, olayın aydınlatılması için çalışmalar sürüyor.