Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 3 katlı bir binanın birinci katında çıkan yangında 4 kişi dumandan etkilenirken, üst katta mahsur kalan bir kadın, çevredeki vatandaşların konteyner üzerine çıkarak müdahalesiyle kurtarıldı. Yangın anı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Yangın Nasıl Başladı?
Edinilen bilgilere göre yangın, Bismil ilçesi merkezinde bulunan 3 katlı binanın birinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, binanın üst katlarına doğru yayıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangın sırasında binada bulunan 4 kişi, dumandan etkilenerek sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Mahsur Kalan Kadın Nasıl Kurtarıldı?
Yangın anında binanın üst katında mahsur kalan bir kadın, pencereden yardım istedi. Çevredeki vatandaşlar, hemen harekete geçerek yakındaki bir konteyneri binanın önüne çekti. Konteynerin üzerine çıkan vatandaşlar, kadına ulaşarak onu güvenli bir şekilde aşağı indirdi. O anlar, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Kurtarma anında büyük panik yaşandığı gözlemlenirken, vatandaşların soğukkanlı müdahalesi takdir topladı. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu ve tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğü belirtildi.
Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor
Yangının çıkış nedeni henüz tespit edilemedi. Polis ve itfaiye ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. İlk belirlemelere göre, elektrik kontağı veya ısıtıcı kaynaklı bir ihmalin yangına yol açmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Kesin neden, yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.
Bismil Belediyesi yetkilileri, yangın sonrası binada maddi hasar meydana geldiğini ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Bina sakinlerinin geçici olarak yakınlarının yanında barındığı öğrenildi.
Vatandaşların Kahramanlığı
Yangın sırasında mahsur kalan kadını kurtaran vatandaşlar, büyük bir cesaret örneği sergiledi. Konteyneri binaya yaklaştırarak adeta can simidi haline getiren bu kişiler, itfaiye ekipleri gelene kadar kadının hayatını kurtardı. Olay yerinde bulunan görgü tanıkları, "Ambulans ve itfaiye gelene kadar biz de elimizden geleni yaptık. Kadını kurtarmak için hep birlikte seferber olduk." ifadelerini kullandı.
Yangın Güvenliği Uyarısı
Uzmanlar, özellikle kış aylarında artan yangın vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Evlerde elektrik tesisatının düzenli olarak kontrol edilmesi, ısıtıcıların güvenli kullanımı ve yangın merdivenlerinin bakımlı tutulması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yangın anında panik yapmadan doğru müdahale yöntemlerinin bilinmesinin hayat kurtardığı belirtildi.
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşanan bu olay, yangın anında vatandaşların dayanışma ve hızlı refleksinin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek için denetimlerin artırılacağını ve halkın bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılacağını bildirdi.