TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır ve Pakistanlı mevkidaşlarıyla görüştü

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır ve Pakistanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ve Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Bakan Fidan'ın, mevkidaşlarıyla yaptığı telefon diplomasisi kapsamında, ortak çıkar alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Mısır ile ilişkilerde yeni adımlar

Bakan Fidan'ın Mısırlı mevkidaşı Bedr Abdulati ile yaptığı görüşmede, Türkiye-Mısır ilişkilerinin son dönemde kaydettiği olumlu ivme değerlendirildi. Tarafların, ticaret hacminin artırılması, enerji alanında iş birliği ve Doğu Akdeniz'de diyalogun sürdürülmesi konularında fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Görüşmede ayrıca, Filistin meselesi başta olmak üzere bölgesel konularda ortak tutum sergilenmesinin önemi vurgulandı.

Pakistan ile stratejik ortaklık vurgusu

Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile yapılan telefon görüşmesinde ise iki ülke arasındaki köklü dostluk ve stratejik ortaklık ele alındı. Bakanlar, savunma sanayii, yatırım ve kültürel alışveriş konularında iş birliğinin derinleştirilmesi için atılacak adımları değerlendirdi. Görüşmede ayrıca, Keşmir sorunu ve Afganistan'daki güncel durum hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Bölgesel ve küresel konular masada

Her iki görüşmede de, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu zorluklar ve bu bağlamda dayanışmanın önemi vurgulandı. Bakan Fidan'ın, Türkiye'nin bölgesel barış ve istikrara katkı sağlama konusundaki kararlılığını yinelediği ifade edildi. Özellikle Gazze'deki insani kriz ve Ukrayna-Rusya savaşının etkileri gibi konularda ortak duruş sergilenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Dışişleri Bakanlığı, bu tür telefon diplomasisi görüşmelerinin, Türkiye'nin çok yönlü dış politikasının bir parçası olarak devam edeceğini belirtti. Bakan Fidan'ın, daha önce de birçok ülkenin dışişleri bakanıyla benzer görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerde somut iş birliği adımlarının gündeme geldiği hatırlatıldı.

Diplomatik kaynaklar, bu görüşmelerin, özellikle Mısır ve Pakistan gibi bölgesel güçlerle ilişkilerin derinleştirilmesi açısından önem taşıdığını vurguladı. Türkiye'nin, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Birleşmiş Milletler (BM) gibi platformlarda bu ülkelerle koordinasyon halinde hareket etmeye devam edeceği ifade edildi.

Etiketler:
Hakan FidanMısırPakistantelefon görüşmesidiplomasidışişleri

İlgili Haberler

Kurtulmuş: Yeni Dönem Kapılarını Sonuna Kadar Açıyoruz
Siyaset

Kurtulmuş: Yeni Dönem Kapılarını Sonuna Kadar Açıyoruz

12 dk önce

Özgür Özel ve YENİ Partililer Beylikdüzü'nde Tutuklu Başkanlar için Yürüdü
Siyaset

Özgür Özel ve YENİ Partililer Beylikdüzü'nde Tutuklu Başkanlar için Yürüdü

12 dk önce

Atatürk’süz Koreografi Tartışma Yarattı: ’Şanlı Maziden Parlak İstikbale’
Siyaset

Atatürk’süz Koreografi Tartışma Yarattı: ’Şanlı Maziden Parlak İstikbale’

47 dk önce

Ümit Dikbayır AKP'ye mi Geçiyor? Kulislerdeki İddialar
Siyaset

Ümit Dikbayır AKP'ye mi Geçiyor? Kulislerdeki İddialar

1 sa önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe