TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Deschamps: Maç Fas'la, Hakemle Değil

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Deschamps: Maç Fas'la, Hakemle Değil

2026 Dünya Kupası çeyrek finalinde Fransa ile Fas karşı karşıya gelecek. Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, maç öncesinde yaptığı açıklamada hakem tartışmalarını geride bırakarak tamamen sahaya odaklanılması gerektiğini vurguladı. Deneyimli teknik adam, “Rakibimiz Fas, hakem değil. Sahada 11’e 11 mücadele edeceğiz. Hakemlerin kararlarına saygı duymak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Fas’a Övgü ve Saygı

Deschamps, Fas’ın turnuvada gösterdiği performansı takdirle karşıladığını belirtti. “Fas, son yıllarda Afrika futbolunun yükselen yıldızı. Çok disiplinli ve organize bir takım. Bizi zorlu bir 90 dakika bekliyor. Ancak biz de kendi oyunumuzu oynayacağız” dedi. Fransa’nın son şampiyon unvanını korumak istediğini hatırlatan Deschamps, oyuncularına tam güvendiğini söyledi.

Hakem Ataması ve Beklentiler

FIFA’nın maça atayacağı hakem heyeti merakla beklenirken, Deschamps hakemlerle ilgili spekülasyon yapmaktan kaçındı. “Hangi hakem olursa olsun, bizim için fark etmez. Profesyonel bir ekip olduğumuzu gösteririz. Önemli olan saha içindeki mücadelemiz” diye konuştu. Fransa medyasında, özellikle Faslı taraftarların yoğun baskısı altında zorlu bir atmosfer olacağı yorumları yapılıyor.

Fas’ın Yükselişi

Fas, 2022 Dünya Kupası’nda yarı finale kadar yükselerek büyük sürpriz yapmıştı. 2026’da da aynı başarıyı tekrarlamak isteyen Kuzey Afrika ekibi, güçlü savunması ve hızlı hücumlarıyla dikkat çekiyor. Teknik direktör Walid Regragui’nin öğrencileri, Fransa karşısında yine zorlu bir sınav verecek.

Fransa’nın Hedefi: Kupanın Yeniden Sahibi

Fransa, 2018’de kazandığı Dünya Kupası’nı 2022’de Arjantin’e kaptırmıştı. 2026’da yeniden zafere ulaşmak isteyen Deschamps ve öğrencileri, çeyrek finalde Fas’ı eleyerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Takımın yıldız oyuncuları Kylian Mbappé ve Antoine Griezmann, bu kritik maçta sahne almaya hazır. Deschamps, “Tüm oyuncularım formda. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Fransa-Fas karşılaşması, futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Maç, iki farklı futbol kültürünün karşılaşması açısından da ayrı bir öneme sahip. Deschamps’ın hakem vurgusu, maç öncesi gerginliği azaltmaya yönelik bir hamle olarak yorumlanıyor. Ancak saha içinde kazananın yine futbol olacağı kesin. Bu eşleşme, Dünya Kupası tarihine geçecek unutulmaz karşılaşmalardan birine sahne olabilir.

Etiketler:
Didier DeschampsFransaFas2026 Dünya Kupasıçeyrek final

İlgili Haberler

Salih Özcan İstanbul'da: Beşiktaş'a imza atıyor! Orkun Kökçü açıklaması
Spor

Salih Özcan İstanbul'da: Beşiktaş'a imza atıyor! Orkun Kökçü açıklaması

31 dk önce

Ahmet Mete Boylu Almanya'da Altın Madalya Kazandı
Spor

Ahmet Mete Boylu Almanya'da Altın Madalya Kazandı

38 dk önce

Lille, Türk oyuncu Başar Önal'ı transfer etti
Spor

Lille, Türk oyuncu Başar Önal'ı transfer etti

41 dk önce

Fred'den İsmail Kartal'a Övgü: 'Burada Olduğu İçin Çok Mutluyuz
Spor

Fred'den İsmail Kartal'a Övgü: 'Burada Olduğu İçin Çok Mutluyuz

56 dk önce