TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Dervişoğlu'ndan İmralı tepkisi: O caninin hükmü bellidir

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Dervişoğlu'ndan İmralı tepkisi: O caninin hükmü bellidir

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidara sert eleştiriler yöneltti. Dervişoğlu, İmralı sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, terör örgütü elebaşının hukuki statüsünün net olduğunu vurguladı. Dervişoğlu, 'O caninin hükmü sıfatı ve cismi bellidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaleti tecelli etmiştir. Bu konuda hiçbir muğlaklığa yer yoktur' ifadelerini kullandı.

İktidara suçlama

Dervişoğlu, konuşmasında iktidarı, terörle mücadele konusunda samimiyetsiz olmakla suçladı. 'Bir taraftan terörü lanetliyor, diğer taraftan İmralı'ya adeta bir müzakere masası kuruyorsunuz' diyen Dervişoğlu, bu çelişkinin milletin vicdanında karşılık bulmadığını belirtti. 'Hükümet, terör örgütüyle mücadelede net bir duruş sergilemek zorundadır. Aksi halde bu ülkenin evlatlarının kanı yerde kalmaz' şeklinde konuştu.

Parti içi dayanışma vurgusu

İYİ Parti lideri, grup toplantısında ayrıca parti içi birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 'Partimiz, Türk siyasetinde giderek güçlenen bir çizgiye sahiptir. Hiçbir dış müdahale bu birliği bozamaz' dedi. Dervişoğlu, partisinin yerel seçimlere hazır olduğunu ve tüm illerde aday çıkaracaklarını açıkladı. 'Milletimiz, İYİ Parti'yi bir güvence olarak görmektedir. Biz de bu güveni boşa çıkarmayacağız' ifadelerini kullandı.

Ekonomik krize değindi

Dervişoğlu, konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize de değindi. 'Enflasyon can yakıyor, vatandaş alım gücünü kaybetti. Hükümetin ekonomik politikaları tam bir felaket' dedi. İYİ Parti lideri, partisinin ekonomik çözüm önerilerini de sıraladı: 'Kaynak israfının önüne geçilmeli, yolsuzlukla etkin mücadele edilmeli, üretim teşvik edilmelidir.' Dervişoğlu, Türkiye'nin potansiyeline rağmen yanlış politikalar yüzünden geriye gittiğini savundu.

Bağımsız değerlendirme

Dervişoğlu'nun İmralı çıkışı, siyasi kutuplaşmanın derinleştiği bir dönemde geldi. Özellikle terörle mücadele konusunda kamuoyunda hassasiyet yüksekken, muhalefetin bu tür söylemleri hem hükümete yönelik eleştiriyi yangınlaştırıyor hem de kendi tabanını konsolide ediyor. İYİ Parti'nin bu çıkışı, önümüzdeki seçimlerde milliyetçi seçmenin oyunu almak için bir hamle olarak yorumlanabilir. Ancak Dervişoğlu'nun üslubu, siyasi mücadelede kutuplaştırıcı değil, birleştirici bir dil arayan seçmende soru işareti yaratabilir. Tarafların bu konuda daha yapıcı adımlar atması gerektiği aşikâr.

Etiketler:
Müsavat DervişoğluİYİ Partiİmralıterörle mücadelegrup toplantısı

İlgili Haberler

Siyah Domates Tartışması: Bakanlık GDO İddialarına Yanıt Verdi
Siyaset

Siyah Domates Tartışması: Bakanlık GDO İddialarına Yanıt Verdi

13 dk önce

Haluk Levent'in X hesabına Türkiye'den erişim engeli
Siyaset

Haluk Levent'in X hesabına Türkiye'den erişim engeli

18 dk önce

Mamdani'den Netanyahu çağrısı: Federal hükümet tutuklasın
Siyaset

Mamdani'den Netanyahu çağrısı: Federal hükümet tutuklasın

23 dk önce

Yeni Akit'ten Haluk Levent'e 'Kumarcı' ve 'Kızıl Soros' Suçlaması
Siyaset

Yeni Akit'ten Haluk Levent'e 'Kumarcı' ve 'Kızıl Soros' Suçlaması

28 dk önce