6 Şubat 2023 depremleri sonrası AFAD tarafından yapılan incelemeler sonucunda yıkılan Mardin'in Artuklu ilçesindeki YSE lojmanlarının sakinleri, üç yıldır süren mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkili makamların acilen adım atmasını bekliyor. Yeniden Refah Partisi Mardin Milletvekili Doğan Bekin, konuyu Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye yazılı soru önergesi verdi.
Bekin'den Bakan Çiftçi'ye Sorular
Doğan Bekin, önergesinde depremin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen YSE lojmanlarında oturan ailelerin hala kalıcı konutlara yerleştirilmediğini belirtti. Bekin, bakanın konuyla ilgili hangi çalışmaların yapıldığını, mağdurlara ne tür destek sağlandığını ve sürecin ne zaman tamamlanacağını sordu.
Mağdurların Beklentileri
Lojman sakinleri, depremde evlerini kaybettiklerini ve geçici barınma merkezlerinde yaşamak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Kalıcı konutların bir an önce teslim edilmesini isteyen mağdurlar, devletin vaat ettiği yardımların da tam olarak ulaşmadığını dile getiriyor.
Yetkililere Çağrı
Bekin, depremzedelerin yaşadığı zorlukların daha fazla ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, bakanlığın konuya el atmasını talep etti. Bekin, "Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli adımlar bir an önce atılmalıdır" dedi.
Deprem felaketinin ardından geçen süreye rağmen birçok bölgede olduğu gibi Mardin'de de konut sorununun çözülmediği gözleniyor. Bu tür aksaklıklar, afet yönetimi konusunda daha etkili politikaların geliştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.