A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde kazanılan şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamada, takım içi kimyasının başarıdaki en büyük etken olduğunu söyledi. Santarelli, "Aramızdaki kimya gerçekten çok iyi!" diyerek oyuncularıyla arasındaki uyuma dikkat çekti. İtalyan çalıştırıcı, bu zaferin Türk voleybolu için önemli bir adım olduğunu belirtti.
Santarelli'nin Değerlendirmeleri
Daniele Santarelli, takımının gösterdiği performanstan gurur duyduğunu ifade etti. "Bu şampiyonluk, oyuncularımızın özverisi ve çalışkanlığı sayesinde geldi" dedi. Santarelli, özellikle genç oyuncuların deneyim kazandığı bu turnuvanın, 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde moral kaynağı olduğunu vurguladı. "Takım olarak hedeflerimiz büyük, ancak bu başarı bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi" şeklinde konuştu.
VNL Şampiyonluğu ve Türk Voleybolu
FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde elde edilen bu şampiyonluk, Türk kadın voleybolunun yükselişinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. 2023 yılında da aynı başarıya imza atan milliler, bu yıl da zirveye çıkmayı başardı. Santarelli, takımın istikrarını koruması gerektiğini belirterek, "Her maçta aynı konsantrasyonu ve azmi gösterdiğimiz sürece başarılar gelecektir" ifadesini kullandı. Türkiye Voleybol Federasyonu da başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.