TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela'ya geçmiş olsun mesajı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela'ya geçmiş olsun mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'da art arda meydana gelen iki depremin ardından Venezuela hükümetine ve halkına geçmiş olsun mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Erdoğan'ın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya taziye ve dayanışma dileklerini ilettiği belirtildi. İlk deprem 5.5 büyüklüğünde kaydedilirken ikinci depremin 4.8 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Can kaybının yaşanmadığı depremlerde bazı yapılarda hasar oluştu.

Erdoğan'dan Maduro'ya dayanışma mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela'nın kuzeybatısındaki Sucre eyaletinde meydana gelen depremler sonrası Devlet Başkanı Maduro'yu telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın Venezuela halkının acısını paylaştığı ve Türkiye'nin her zaman Venezuela'nın yanında olduğunun altını çizdiği ifade edildi. Depremlerin ardından Venezuela hükümeti acil durum ekiplerini bölgeye sevk ederken hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Depremlerin ardından bölgede durum

Venezuela Deprem Araştırmaları Merkezi, ilk depremin merkez üssünün Caracas'ın 250 kilometre doğusundaki Cariaco kasabası olduğunu duyurdu. 5.5 büyüklüğündeki deprem yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelirken sarsıntı çevre bölgelerde de hissedildi. Kısa süre sonra aynı bölgede 4.8 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha kaydedildi. Venezuela İçişleri Bakanlığı, yetkililerin hasar tespiti için çalışmalara başladığını ancak şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmediğini açıkladı. Bölgedeki bazı köy yollarında ufak çaplı heyelanlar meydana gelirken elektrik hatlarında kesinti yaşandı.

Türkiye-Venezuela ilişkileri

Türkiye ile Venezuela arasındaki diplomatik ilişkiler son yıllarda giderek güçlenmiştir. İki ülke arasında yaklaşık 3 milyar dolara ulaşan ticaret hacmi önemli bir boyuta ulaşmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de Venezuela'ya yaptığı ziyaretlerde ikili iş birliğini geliştirme sözü vermişti. Türkiye, Venezuela'nın yaşadığı ekonomik krizde de insani yardım ve destek sağlamış bir ülke olarak öne çıkmaktadır. Bu deprem dayanışması da iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin bir yansıması olarak değerlendirilebilir.

Etiketler:
Cumhurbaşkanı ErdoğanVenezueladepremgeçmiş olsun mesajıTürkiye

İlgili Haberler

Türk Kızılay'dan Venezuela'ya Deprem Yardımı Teklifi
Dünya

Türk Kızılay'dan Venezuela'ya Deprem Yardımı Teklifi

11 dk önce

Almanya'da günde 11 Müslüman karşıtı vaka: Rapor ortaya koydu
Dünya

Almanya'da günde 11 Müslüman karşıtı vaka: Rapor ortaya koydu

14 dk önce

Rubio: İran görüşmeleri için haftaya yeniden bir araya gelinecek
Dünya

Rubio: İran görüşmeleri için haftaya yeniden bir araya gelinecek

15 dk önce

Venezuela'dan Erdoğan'a deprem teşekkürü
Dünya

Venezuela'dan Erdoğan'a deprem teşekkürü

21 dk önce