TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İspanya Başbakanı Sanchez arasında kritik görüşme

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İspanya Başbakanı Sanchez arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Hükümet Başkanı Pedro Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-İspanya ikili ilişkileri, ticari iş birliği ve bölgesel gelişmeler detaylı bir şekilde ele alındı. İki lider, küresel ekonomik zorluklar ve savunma sanayii alanındaki ortak projeler üzerinde durdu.

İkili ilişkilerde yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sanchez, Türkiye ile İspanya arasındaki ticaret hacminin artırılması için atılacak adımları değerlendirdi. Özellikle yenilenebilir enerji, altyapı yatırımları ve turizm alanlarında iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda mutabık kalındı. İki ülke arasındaki stratejik ortaklık anlaşmasının güncellenmesi ve yeni iş fırsatlarının yaratılması görüşüldü. Liderler, Ukrayna-Rusya savaşı bağlamında enerji güvenliği ve gıda tedarik zincirleri konularında da görüş alışverişinde bulundu.

Bölgesel konularda iş birliği

Telefon görüşmesinde Doğu Akdeniz ve Libya başta olmak üzere bölgesel konular da gündeme geldi. Erdoğan ve Sanchez, Akdeniz'de istikrarın korunması ve göç yönetimi konularında ortak çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı. İki lider, NATO müttefiki olarak savunma ve güvenlik iş birliğini artırma kararı aldı. Ayrıca İspanya'nın Türkiye'nin AB üyelik sürecine verdiği destek teyit edildi. Görüşme sonrasında yapılan yazılı açıklamada, temasın dostane ve yapıcı bir atmosferde geçtiği belirtildi.

Türkiye ile İspanya arasındaki diplomatik ilişkiler, son yıllarda karşılıklı ziyaretler ve ticari anlaşmalarla güçlenmeye devam ediyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 18 milyar dolara ulaşırken, her iki ülke de bu rakamı 25 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Bir sonraki Karma Ekonomik Konsey toplantısının Madrid'de yapılması planlanıyor.

Etiketler:
Cumhurbaşkanı ErdoğanPedro SanchezTürkiye-İspanya ilişkileri

İlgili Haberler

CHP Konya'da başkan değişikliği krizi: 'Hırsızlıkla siyaset olmaz
Siyaset

CHP Konya'da başkan değişikliği krizi: 'Hırsızlıkla siyaset olmaz

14 dk önce

Çin'de kömür tozuna karşı pekmezli çözüm: Madenlerde çevre dostu yöntem
Siyaset

Çin'de kömür tozuna karşı pekmezli çözüm: Madenlerde çevre dostu yöntem

14 dk önce

CHP'de istifa depremi: Sabahat Akkiraz ve Arif Sağ partilerinden ayrıldı
Siyaset

CHP'de istifa depremi: Sabahat Akkiraz ve Arif Sağ partilerinden ayrıldı

19 dk önce

CHP'de arınma sürüyor: İstanbul'da 7 ilçe başkanı görevden alındı
Siyaset

CHP'de arınma sürüyor: İstanbul'da 7 ilçe başkanı görevden alındı

19 dk önce