Ankara'nın Çubuk ilçesinde faaliyet gösteren Çubuk 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, önünde bulunan bir davada tarafların taleplerini değerlendirerek ara kararını açıkladı. Mahkeme, dosya kapsamında toplanan delillerin yetersiz olduğuna hükmederek yeni bir bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması 2025 yılı Mart ayına ertelendi.
Dava süreci ve tarafların iddiaları
Çubuk 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava, bir taşınmazın mülkiyeti ve kullanım hakkıyla ilgili. Davacı taraf, söz konusu taşınmazın kendisine ait olduğunu ve davalı tarafın haksız işgalde bulunduğunu iddia ediyor. Davalı taraf ise taşınmazın kendisine miras yoluyla geçtiğini savunuyor. Mahkeme, tarafların sunduğu tapu kayıtları, tanık ifadeleri ve diğer belgeleri inceledikten sonra bilirkişi raporunun gerekli olduğuna karar verdi.
Bilirkişi incelemesi ve emsal kararlar
Mahkeme, dosyadaki mevcut delillerin yanı sıra bölgedeki benzer davalarda verilen emsal kararları da göz önünde bulundurarak bir harita mühendisi ve bir gayrimenkul hukuku uzmanından oluşan bilirkişi heyeti atanmasına hükmetti. Bilirkişilerin, taşınmazın sınırlarını, kullanım geçmişini ve tapu kayıtlarındaki çelişkileri detaylı bir şekilde inceleyerek rapor hazırlaması bekleniyor. Bu rapor, mahkemenin nihai kararında belirleyici rol oynayacak.
Duruşma takvimi ve gelişmeler
Bir sonraki duruşma, 2025 yılı Mart ayının ikinci haftasında Çubuk 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılacak. Tarafların ve avukatların bu duruşmada bilirkişi raporuna ilişkin beyanlarını sunmaları bekleniyor. Mahkeme, raporun ardından ya davayı sonuçlandıracak ya da ek inceleme talep edecek.