TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Çorum'da mağarada ceset: Metan gazı ve patlayıcı riski nedeniyle çıkarılamıyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Çorum'da mağarada ceset: Metan gazı ve patlayıcı riski nedeniyle çıkarılamıyor

Çorum'da define aramak için girdiği iddia edilen bir mağarada mahsur kalarak hayatını kaybeden İbrahim Arınmış'ın cansız bedeni, yoğun metan gazı ve mağarada tespit edilen patlayıcı maddeler nedeniyle 4 gündür çıkarılamıyor. Olay, Çorum'un İskilip ilçesine bağlı kırsal bir bölgede meydana geldi. Arınmış'ın cesedine ulaşılamaması üzerine bölgeye girişler yasaklanırken, jandarma ekipleri tam zamanlı nöbet tutmaya başladı.

Mağarada metan gazı ve patlayıcı tehlikesi

Edinilen bilgilere göre, İbrahim Arınmış birkaç gün önce mağaraya izinsiz kazı yapmak için girdi. Ancak mağaranın derinliklerinde mahsur kalan Arınmış, kurtarma ekipleri tarafından bulunduğunda hayatını kaybetmişti. Cesedin bulunduğu mağarada yapılan ölçümlerde, yoğun metan gazı birikimi tespit edildi. Ayrıca mağara içinde patlayıcı maddeler olduğu belirlendi. Bu durum, cesedin çıkarılmasını engelleyen başlıca faktörler oldu.

Olay yerine intikal eden AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri, gerekli güvenlik önlemlerini alarak mağaraya girişi yasakladı. Bölgede patlayıcı imha ekiplerinin çalışma yapacağı öğrenildi.

4 gündür süren bekleyiş

İbrahim Arınmış'ın cesedi, metan gazı ve patlayıcı riski nedeniyle 4 gündür mağarada bekletiliyor. Ailesi ve yakınları, yetkililerden cesedin bir an önce çıkarılmasını talep ediyor. Ancak güvenlik gerekçeleriyle çalışmalara henüz başlanamadı. Jandarma ekipleri, bölgede 24 saat nöbet tutarak çevre güvenliğini sağlıyor.

Olay, bölgede define avcılığının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, izinsiz kazıların sadece yasal değil, aynı zamanda hayati riskler taşıdığına dikkat çekiyor.

Yetkililerden uyarı

Çorum Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşları izinsiz kazı yapmamaları konusunda uyardı. Valilik, mağara ve benzeri alanlarda yapılacak her türlü kazının önceden izin alınması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İbrahim Arınmış'ın cesedinin ne zaman çıkarılabileceği ise, patlayıcı maddelerin imha edilmesi ve metan gazının tahliye edilmesinin ardından belli olacak.

Etiketler:
Çorummağarametan gazıpatlayıcıcesetdefineizinsiz kazı

İlgili Haberler

15 Temmuz'un İstanbul ayağında 21 darbeciye yeni dava
Gündem

15 Temmuz'un İstanbul ayağında 21 darbeciye yeni dava

15 dk önce

Balıkesir Erdek'te Denizde Erkek Cesedi Bulundu
Gündem

Balıkesir Erdek'te Denizde Erkek Cesedi Bulundu

20 dk önce

AK Parti'den şair Erdem Bayazıt'a vefa programı
Gündem

AK Parti'den şair Erdem Bayazıt'a vefa programı

25 dk önce

15 Temmuz'da 649 Gaziye Yönelik Suçlara İddianame: 21 Darbeci Asker Hakkında Hapis İstemi
Gündem

15 Temmuz'da 649 Gaziye Yönelik Suçlara İddianame: 21 Darbeci Asker Hakkında Hapis İstemi

25 dk önce